12.07.2013, 14:55 | Af: Administrator

Ulvene leverede stærk generalprøve

FC Midtjylland slog i den sidste testkamp inden superligastart AC Horsens med 4-2.

Vejret viste sig fra sin bedste side i dagens testkamp mod AC Horsens. Det samme gjorde de midtjyske spillere en uge inden, det gør løs i Superligaen. Tre FCM-scoringer allerede i første halvleg vidnede om en stærk indsats af hjemmeholdet.

Allerede efter otte minutter kom ulvene foran ved Erik Sviatchenko, da han headede Jesper Juelsgårds hjørnespark i kassen. Dermed fortsætter midterforsvareren de gode takter fra sidste sæson, som han lukkede af netop med en hovedstødsscoring.

Det blev 2-0 på en straffesparksscoring af Danny Olsen, efter at Petter Andersson med en perfekt stikning sendte Morten 'Duncan' Rasmussen alene med Horsens' nye keeper Thomas Villadsen, som nedlagde FCM-angriberen.

Kampens første 45 minutter bød på yderligere to scoringer. Martin Retov reducerede til  2-1 på straffespark begået af Jesper Juelsgård, men blot tre minutter senere ville Morten 'Duncan' Rasmussen også blande sig, da han efter flot forarbejde af en veloplagt Sylvester Igboun kunne sende bolden det sidste stykker over stregen.

I det hele taget spillede ulvene sig frem til mange fine muligheder hjemme på MCH Arena, som mange tilskuere havde fundet vej til, og de var med til at krydre en seværdig fodboldkamp med en god atmosfære. Men selv om hjemmeholdet kom til chancer, så var det på dødbolde, at holdet var farligst.

Og det var da også efter et hjørnespark, at anfører Kristian Bak Nielsen efter en lille time kunne gøre det til 4-1 og samtidig score det trejde FCM-mål efter en standardsituation.

Den tidligere FCM-spiller Jude Nworuh fik reduceret med små ti minutter tilbage af opgøret, da han fra kanten af feltet fik sendt et velplaceret spark i FCM-buret. Det kunne dog ikke ændre på, at det var et FCM-mandskab, som fik en noget nær perfekt generalprøve, inden det går løs om en uge, når holdet åbner Superligaen på udebane mod AGF.

Kampfakta
FC Midtjylland - AC Horsens 4-1 (3-1)
1-0 Erik Sviatchenko 8'
2-0 Danny Olsen (straffe) 16'
2-1 Martin Retov (straffe) 23'
3-1 Morten 'Duncan' Rasmussen 26'
4-1 Kristian Bak Nielsen 58'
4-2 Jude Nworuh 81'

Start-11
Jonas Lössl - Kristian Bak NielsenPatrick Banggaard (Kolja Afriyie 77'), Erik SviatchenkoJesper Lindorff Juelsgård - Izunna Uzochukwu - Petter AnderssonDanny Olsen (Marco Larsen 65') - Sylvester IgbounPione Sisto (Frederik Møller 76') , Morten 'Duncan' Rasmussen (Frank Kristensen 70')
Bænk
Jakob HaugaardKolja AfriyieSonni NattestadFrederik MøllerMusefiu AshiruMarco LarsenFrank Kristensen