08.08.2013, 12:45 | Af: Administrator

Hårdarbejdende midtbanespiller på Akademiet

Der er garanteret en 100 procents arbejdsindsats, når Malte Jürgensen opererer på midtbanen.

Han spillede fodbold, før han kunne gå. Eller tæt på i hvert fald. For allerede i vuggestuen begyndte Malte Jürgensen at sparke til bolden i gangen, og da han kom i børnehave blev skuddene både hårdere og oftere, og som fem-årig begyndte han i den lokale fodboldklub AB Tårnby.

Hans kammerat fra børnehaven hev ham med til indendørsfodboldtræning, og efter en enkelt træning på andetholdet fik han en god nyhed, mens han stod og kiggede på de store og gode spillere fra førsteholdet.

- Efter træning fik jeg at vide, at jeg skulle spille med førsteholdet senere på ugen. Det blev jeg rigtig glad for, og jeg fandt ud af, at jeg kunne være med, siger Malte Jürgensen om den første succes på fodboldbanen.

Siden har den defensive midtbanespiller, som også gør sig i midterforsvaret, høstet flere store oplevelser inden for kridtstregerne, hvor særligt to har sat sig fast i hukommelsen hos Malte Jürgensen, der inden sit skifte til FC Midtjylland spillede to år i Frem.

Turneringens bedste
- Jeg var med Frem til Allstar Cup i Prag, hvor jeg blev kåret til turneringens bedste midtbanespiller, og vi blev nummer fire i turneringen. Det var også en stor oplevelse at vinde Audi Cup med Frem. Vi var ikke inviteret med til turneringen til at starte med, men det gik over al forventning, og vi vandt 3-1 over Brøndby i finalen efter at have været bagud 1-0, fortæller Jürgensen.

Han er en del af en talentfuld Frem-årgang, som hver anden måned har været i FC Midtjylland for at træne med, ligesom midtjydernes tidligere A+ træner Tonny Hermansen flere gange har været i Frem for at træne talenterne.

- Bent Olsen, Jan Bachmann og Tonny Hermansen har betydet meget for mig. De har hjulpet mig gennem de seneste to år. De har hjulpet mig til, hvad jeg skulle gøre bedre, og de har været der, hvis jeg har haft spørgsmål. De har hjulpet mig meget, forklarer Malte Jürgensen, der ser frem til udfordringerne i det midtjyske.

Stort skridt på vejen
- Jeg har hørt meget godt om FC Midtjylland, hvor jeg de to seneste år har trænet med hver anden måned. FC Midtjylland er en god klub, der satser meget på yngre spillere, og det kan jeg godt lide. Jeg glæder mig rigtig meget. Det er et stort skridt på vejen at have skrevet kontrakt som 15-årig. Jeg har høje forventninger til opholdet, siger Malte Jürgensen, der drømmer spansk, når han skal drømme rigtig stort.

- En dag kunne jeg godt tænke mig at få superligadebut her i FC Midtjylland. Den ultimative drøm er at blive solgt til udlandet, og favoritklubben er Barcelona, siger Jürgensen.

Han høster roser hos U17-træner Svend Graversen og akademichef Flemming Broe.

- Positionelt er Malte en meget fleksibel spiller, der kan dække de fleste positioner på midtbanen. Han har et stort engagement og er teknisk velfunderet. Hans udviklingsområde er at anvende teknik i høj fart, siger Svend Graversen.

- Malte har en super tilgang til sin sport. Han er lydhør, seriøs og træningsparat, og han vil det maksimalt. Og med den tilgang til fodbold passer han godt ind i vores DNA. Vi har kendt Malte længe, og han er et godt eksempel på, når et langt forløb er med til at skabe de bedst mulige forberedelser til Akademiet til stor glæde for spilleren og os, siger Flemming Broe.