04.08.2013, 17:12 | Af: Administrator

Hurtig angriber ny mand på Akademiet

En hurtig og stærk afslutter er trukket i FCM-trøjen.

De fleste drømmer om at kom til England og spille fodbold. Mads Friis, der er ny mand på FC Midtjyllands fodboldakademi, har allerede prøvet det. Faktisk begyndte fodboldkarrieren i engelske Newcastle United som seks-årig.

- Vi flyttede til England på grund af min fars arbejde, da jeg var seks år. I Newcastle var alle meget interesserede i fodbold, og der begyndte jeg at spille. De går sindssyg meget i det, husker Mads Friis, der dog alligevel i en periode satte fodbolden på standby til fordel for tennis.

Efter nogle år i England vendte familien tilbage til Danmark, og lysten til legen med læderkuglen var igen kommet tilbage til Mads Friis, der begyndte at spille i Himmelev, inden turen gik til FC Roskilde, hvor især Per Henning Jensen fik stor betydning fra Mads Friis.

- Hvis det ikke havde været for ham, så var jeg ikke kommet til FC Midtjylland. Han fik mig med til DBU-samlingen, hvor jeg scorede et par mål, og FC Midtjylland kontaktede mig, siger Friis, der betegner skiftet til FC Midtjylland som den største fodboldoplevelse hidtil.

- Det er stort. Jeg spillede i FC Roskilde, som er en god klub, men jeg manglede nye udfordringer, så jeg er glad for at være kommet til Midtjylland, siger Friis, som har målene klar.

- Jeg forventer, det bliver et godt år, hvor jeg kommer til at score nogle mål. Jeg kunne godt tænke mig at få debut på et af de danske ungdomslandshold. Men min største drøm er at komme til Newcastle at spille, siger Mads Friis, der betegner sin skudstyrke, tæmninger og hurtighed som nogle af styrkerne.

Akademichef Flemming Broe ser da også nogle spændende perspektiver for den unge angriber.

- Mads er en spændende angriber, der er hurtig og direkte, og han har en god tilgang til sporten. Han er meget læringsparat, og han er en spiller, vi forventer os meget af, siger Flemming Broe.

U17-træner Svend Graversen glæder sig over tilgangen af Mads Friis.

- Han er en rigtig dygtig spiller, der har sine spidskompetencer i at løbe dybt og time dem, så han har mulighed for at blive spillet. Han er en god afslutter, og han har en stor villighed til at blive endnu dygtigere, fortæller U17-træneren, der også peger på et udviklingspunkt.

- Det, han skal lægge til, er i den tekniske del af spillet, så han kan indgå endnu bedre i possessiondelen, forklarer Svend Graversen.