21.08.2013, 11:57 | Af: Administrator

Klar til at tilmelde dig FCM Minielitefodboldskolen?

Er du en fodboldgal dreng og født i 2002, 2003 eller 2004 eller er du forældre eller bekendt til en der er det? – Ja, så er det snart ved at være tid til at tilmelde sig vinterens ene træningstilbud på FCM Miniakademi i Herning.


Fredag den 23. august kl. 10.00 åbnes der således op for tilmelding til FCM Minielitefodboldskolen i Herning, som du kan læse meget mere om HER. Husk tilmelding foregår efter først til mølle-princippet.

FCM Minielitefodboldskole
(kun markspillere)
Her har vi til vores store glæde oplevet en kæmpe interesse fra et hav af dygtige trænere fra FC Midtjylland og FCMs samarbejdsklubber for at blive en del af dette træningstilbud. Det betyder, at vi kan udbyde 80 pladser til en flot glade og spændte drenge. FCM Minielitefodboldskole er for de spillere, som savner udfordringer i hverdagen og som godt kunne tænke sig lidt ekstra udfordringer og oplevelser.

Træningerne i vinterperioden vil udelukkende foregå på træningsanlægget i Herning Fremad og vil foregå på følgende tidspunkter:
- Søndag den 27. oktober kl. 10.12
- Søndag den 3. november kl. 10-12
- Søndag den 10. november kl. 10-12
- Søndag den 17. november kl. 16-18
- Søndag den 24. november kl. 10-12
- Søndag den 1. december kl. 10-12
- Søndag den 8. december kl. 10-12
- Søndag den 15. december kl. 10-12

Derfor skal du eller din søn på FCM Miniakademi
De fleste fodboldspillere vil gerne blive endnu dygtigere. Mange vil også gerne træne mere end den ene eller de to gange om ugen, som der er mulighed for i den klub, hvor man til dagligt spiller fodbold.

I FC Midtjylland mener vi grundlæggende, at fremtidens fodboldspiller skal være langt mere teknisk perfekt end i dag. Det som er rigtigt lige nu og her fysisk, taktisk og teknisk, er på ingen måde rigtigt om 5 eller 10 år. Det eneste vi kan være helt sikre på er, jo bedre tekniske færdigheder en udøver besidder, jo mere hviler udøveren med bolden under højt stress og pres med bolden. De udøvere, som har et højere teknisk niveau end modstanderne, kan overskue spillet langt bedre, og vil komme til at se hurtigere ud i spillet.

Udøveren skal udføre de kropslige udfordringer teknisk korrekt frem for hurtigt. Derfor arbejder vi på FCM Miniakademi i et tempo, der tilpasses hver enkelt udøvers kropstekniske behov. Tekniske korrekte bevægelser eller fejlmønstre, som bliver indlært før puberteten, lagres i hjernens og kroppens harddisk. Fejlmønstre, som er lagret efter puberteten, kræver uhensigtsmæssig stor energi at omprogrammere til korrekte tekniske bevægelser.

Derfor sætter vi på FCM Miniakademi og primært på FCM Minielitefodboldskole kroppen før bolden. Her lægger vi stor vægt på krydskoordination og balancetræning. Det gør vi for at stimulere spillernes kropslige evner til at løbe, afsætte, springe – forlæns og baglæns. Det er årsagen til, at vi bl.a. fokuserer på gadedrengeløb forlæns og baglæns, flagermus, sidestep, abe-, og krabbegang m.m. Udøvernes balanceevne styrkes via rotation omkring længdeaksen og forlæns og baglæns kollebøtter/rullefald med efterfølgende ny orientering.

Udøverne får brug for alle disse erfaringer, når de dribler, vender og finter med bolden, skal holde balancen i duelspil 1x1 m.m. Det er videnskabeligt bevist, at hvis de kropslige erfaringer er mangeartede, har udøverne langt nemmere ved at lære nye bevægelser med og uden bold, og fodboldudøveren har dermed langt nemmere ved at kunne kontrollere bolden, egen krop og samtidig overskue med- og modudøvere i kampsituationer.

Så har du også lyst til at dyrke GLÆDEN, MODET, VILJEN og RØDDERNE, så lad os sammen nørde i fodboldspillet og SAMMEN dyrke drømmen på FCM Miniakademi. Tilmeld dig HER (fra fredag den 23. august kl. 10.00).