11.08.2013, 14:58 | Af: Administrator

Stærk indsats satte Randers til vægs

Kronjyderne blev slået med 1-3 på AutoC Park i Randers.

Sidste sæsons bronzevindere fra Randers FC tog søndag eftermiddag imod FC Midtjylland, der indtil denne weekends runde toppede Superligaen. Førstepladsen snuppede Esbjerg fB dog lørdag på en bedre målscore - og en kamp mere, da man besejrede AGF med hele 5-1.

FC Midtjylland var fortsat uden en skadet Petter Andersson, mens Morten ’Duncan’ Rasmussen blev testet op til kampen, hvorefter han blev meldt klar til start.

Allerede efter et par minutter kunne ulvene have bragt sig i front, men Marco Larsen blev dømt snert offside over for Randers’ venstreback, Adama Tamboura, der haltede efter resten af forsvarskæden.

Det varslede for et væld af scoringsmuligheder til udeholdet, og på den første af disse - allerede minuttet efter - kunne Sylvester Igboun bringe sit hold i front med pandebrasken, da han udnyttede Kristian Baks indkast.

Muligheder til Duncan
Hjemmeholdets spillere virkede rystede og rådvilde oven på FC Midtjyllands chokstart, og det var ikke langt fra, at Morten ’Duncan’ kunne straffe passiviteten til 0-2 på Mikkel Andersens ripost efter et glimrende Pione Sisto-langskud. Angriberen var tæt på igen øjeblikket efter, da han headede over på Jesper Juelsgårds oplæg, og efter Sylvester Igbouns gode tur i venstresiden og flade oplæg fandt Duncan da også netmaskerne tæt under mål. Kæmpe jubel på FCM-afsnittet rungede tungt på de tavse lyseblå tribuner, men ude på sidelinjen var der vinket for offside.

Trods masser af store tilbud til midtjyderne i indledningen kom værterne langsomt bedre med i spillet, hvor pasningsfejl, mangel på koncentration og uklarhed i aftalerne aftog. Alligevel bragte Marco Larsen sig to gange til udmærkede forsøg ude fra, først snert forbi på et fladt spark og dernæst på bagstiveren.

Randers-kynisme i første hug
De mange uudnyttede chancer gav dog snart bagslag. Med godt ti minutter til pausen var Ronnie Schwartz manden bag udligningen, da han straffede dårlig opdækning og tæskede læderet ind bag Jonas Lössl. Det var hjemmeholdets første reelle scoringsmulighed indtil videre.

Marco Larsen var dog i god skudform, og det voldte problemer for Mikkel Andersen, da han endnu engang tog chancen udefra. Keeperen kunne ikke holde bolden i første omgang, og så var Duncan ikke mange centimeter fra at kunne sende FC Midtjylland til pause med en ny føring. Det var han egentlig heller ikke et par minutter efter – han headede bare langt forbi, da han ellers fik et frit hovedstød på Jesper Juelsgårds indlæg. 1-1 stod det ved pausen.

Første scoringsforsøg efter halvtid var signeret Erik Sviatchenko, og hvor dét ikke er så usædvanligt endda, var selve afslutningen, for ham, usædvanlig. Forsvarsspilleren trykkede nemlig af fra distancen, og hans hårde, flade forsøg sneg sig ikke langt uden om opstanderen.

Mere Duncan
Godt og vel ti minutter inde i halvlegen skulle en anden FCM’er dog lykkes med at finde netmaskerne. Morten ’Duncan’ satte panden på Jesper Juelsgårds hjørnespark, og da Adama Tamboura hoppede forgæves efter bolden ved stolpen, var gæsterne på ny i front. Den stærke targetman kunne også have udbygget umiddelbart efter, men på endnu et Juelsgård-oplæg headede han forbi Randers FC-målet.

Godt en time skulle der gå, før opgørets første gule kort blev hevet op af lommen på Peter Rasmussen. Den internationalt rutinerede dommer lod de to mandskaber gå solidt til hinanden i duellerne, hvilket gav et opgør med masser af hårde dueller, om end ikke ondskabsfulde.

Sviatchenko havde tidligere forsøgt sig fra distancen, og med tyve minutter tilbage var han igen på spil, da hans hovedstød gav usikre hænder hos Mikkel Andersen.

Afrikansk-midtjysk debutant
Ti minutter før tid måtte trænerteamet sende Isaac Oliseh i aktion til sin debut, da Izunna Uzochukwu ikke kunne fortsætte. Den afrikanske midtjyde måtte debutere i trøje nr. 4, selv om han egentlig er tildelt trøje nr. 38 – den var ikke kommet med i bussen.

Hjemmeholdet jagtede fortsat en udligning, men Jonas Lössl var stærk på de høje bolde i feltet, og skudforsøgene var ikke farlige. Det illustrerede Mads Agesen, da han helt fri tordnede et forsøg langt over.

Morten ’Duncan’ nåede at komme tæt på endnu engang, men i fuld længde kunne han ikke nå det knaldhårde indlæg fra Kristian Bak. Kort efter blev han erstattet af Frank Kristensen, der nåede de sidste par minutter plus overtid.

Duncan kunne have lukket og slukket, men Danny Olsen tog revanche for sin holdkammerat. Med venstrebenet lukkede han til 1-3 og den første FCM-sejr i Randers siden 2008.

Dermed var Esbjerg fB’s førsteplads kun til låns. FC Midtjylland topper nu igen rækken med maksimumpoint efter de første fire opgør.

 

KAMPFAKTA:

Randers FC - FC Midtjylland 1-3 (1-1)

4’ 0-1 Sylvester Igboun, 35’ 1-1 Ronnie Schwartz, 57’ 1-2 Morten ’Duncan’ Rasmussen, 88’ 1-3 Danny Olsen

Advarsler: 61’ Jesper Juelsgård, 69’ Pione Sisto (FCM) – 72’ Mads Fenger (RFC)

Holdopstillinger (Udskiftninger):
RFC: 1 Mikkel Andersen, 3 Christian Keller, 5 Mads Agesen, 7 Theodor Bjarnason, 11 Ronnie Schwartz, 13 Mads Fenger (75’ Alexander Fischer), 15 Chris Sørensen, 17 Jonas Kamper, 29 Jonas Borring (78’ Martin Svensson), 33 Adama Tamboura, 44 Nicolai Brock-Madsen.

FCM: 1 Jonas Lössl, 6 Jesper Juelsgård, 9 Morten ’Duncan’ Rasmussen (88’ Frank Kristensen), 11 Danny Olsen, 18 Erik Sviatchenko, 19 Marco Larsen (73’ André Rømer), 26 Patrick Banggaard, 27 Pione Sisto, 32 Kristian Bak Nielsen, 43 Izunna Uzochukwu (81' Isaac Oliseh), 44 Sylvester Igboun.

Dommer: Peter Rasmussen

Tilskuere: 5064 på AutoC Park i Randers