08.08.2013, 15:30 | Af: Administrator

Stortalent solgt til Twente

FC Midtjylland sælger Joachim Andersen til hollandske Twente.

FC Midtjylland har solgt 17-årige Joachim Andersen til den hollandske æresdivisionsklub Twente. I foråret imponerede FC Midtjyllands talentfulde forsvarsspiller, da han var til en prøvetræning i Twente, og siden har de to klubber været i dialog om et salg, som altså nu er blevet en realitet.

Salget er helt i tråd med den plan, som klubben har lagt.

- Vi har solgt Joachim, fordi vi har fået den rigtige pris på et rigtige tidspunkt. Vi har været i dialog med Twente, siden Joachim var til prøvetræning dernede i april, og både Joachim og hans forældre har været positive i forhold til et skifte, siger ordførende direktør Claus Steinlein.

- Vi er rigtig stolte over at kunne sende Joachim til Holland, hvor han skal fortsætte sin udvikling, som vi har set det med Victor Fischer. Vi håber, at Joachim kan få succes i hollandsk fodbold og på de store arenaer. Det er en del af vores forretningskoncept, at vi skal sælge spillere, og vi har meldt ud, at vi skal sælge en til tre spillere, og nu har vi solgt to, siger Steinlein.

Det jeg har drømt om
17-årige Joachim Andersen, der kom til FC Midtjyllands fodboldakademi for to år siden og i sidste sæson var med på det U17-hold, som vandt sølv, ser frem til de nye udfordringer, der venter i Holland.

- Det er stort for mig. Det er det, jeg har drømt om, siden jeg begyndte at spille fodbold. Det er et godt step for mig, så jeg kan udvikle mig yderligere, siger Joachim Andersen.

Selv om Andersen blot er førsteårs U19-spiller, så har hollænderne store planer med det danske talent, der i sidste sæson blev kåret til årets udviklingsspiller i FC Midtjylland og dermed skrev sig på samme liste som blandt andre Pione Sisto, Izunna Uzochukwu, Jesper Juelsgård og Simon Kjær.

-  Jeg har haft en god snak med deres træner, hvor vi fik lagt en god plan, fortæller 17-årige Andersen, der begynder på hollændernes U19-hold, hvorefter planen er, at han bringes op på førsteholdet inden for det næste halve år.

- Jeg havde en rigtig god mavefornemmelse, da jeg var til prøvetræning. Deres setup minder om det, jeg kender fra FC Midtjylland. Alle har været søde og taget godt imod mig, og det er en klub, der prioriterer de unge spillere, og det har spillet en rolle, forklarer Andersen.

FCM har troet på mig
Han sender store roser til FC Midtjylland.

- FC Midtjylland er grunden til, at jeg er i Twente nu. Jeg har udviklet mig rigtig meget i FC Midtjylland, hvor alle trænerne har troet på mig. Rene S. Andersen skal have en stor tak, lyder det fra Joachim Andersen, der i januar var med på ulvenes træningslejr i Portugal.

På Akademiet glæder akademichef Flemming Broe sig over den udvikling, som Joachim Andersen har gennemgået på sine to år på Akademiet.

- Joachim har gennemgået en fantastisk udvikling i FC Midtjylland både sportsligt og menneskeligt, og han har den robusthed, der skal til for at klare sig i udlandet. Han har vist sit store potentiale på Akademiet og i sine træninger med førsteholdstruppen har han bevist, at han kan begå sig, når tempoet er højt. Det er meget fortjent, at han får chancen for at vise sig frem i hollandsk fodbold. Samtidig er det et stort cadeau til trænerne og alle omkring Akademiet, siger Flemming Broe.