29.08.2013, 19:58 | Af: Administrator

Ulvene videre efter pokaldrama

Sylvester Igboun blev matchvinder, da han i den forlængede spilletids sidste minut pandede FC Midtjylland videre i DBU Pokalen.

FC Midtjylland er videre til tredje runde af DBU Pokalen, men der måtte forlænget spilletid til, førend midtjyderne kunne hive sejren hjem på 4-3 over Vendsyssel FF. Matchvinder blev Sylvester Igboun, der i det 120. minut headede et hjørnespark fra Danny Olsen i kassen.

Netop indskiftede Danny Olsen lignede ellers længe kampens matchvinder, da han med to minutter igen scorede til 2-1 på et straffespark, som var begået mod Frank Kristensen, som i første halvleg havde bragt ulvene foran 1-0.

Men i sidste minut af den ordinære spilletid bankede hjemmeholdets Mathias Schlie bolden i kassen fra kanten af straffesparksfeltet, og holdene måtte ud i yderligere to gange 15 minutters for at afgøre anden runde af DBU Pokalen.

Da stadionuret ramte 101 minutter lignede det, at indskiftede Izunna Uzochukwu havde sendt ulvene videre, da Danny Olsen i en hurtig omstilling spillede midtbaneslideren alene med Karim Zaza, som han sendte bolden mellem benene på til en 3-2-føring.

Men blot otte minutter senere fik det hårdt kæmpende hjemmehold udlignet. Den kom på et straffespark, da dommer Jakob Kehlet mente, at Santiago Villafane havde haft hånd på i feltet.

Bedst som tilskuerne på Hjørring Stadion havde indstillet sig på, at kampen ville gå i straffesparkskonkurrence, dukkede Sylvester Igboun op på et hjørnespark og pandede bolden i nettet til en 4-3-sejr og sikrede dermed videre avancement i DBU Pokalen, hvor modstanderen i tredje runde bliver vinderen af opgøret mellem Viby og FC Djursland.

I aftenens pokalkampen gav FC Midtjylland debut til U18-landsholdsspilleren Jonas Gemmer, der med sine blot 17 år og 210 dage blev den femte yngste debutant for ulvene.

KAMPFAKTA
Vendsyssel - FC Midtjylland 3-4 (0-1)
0-1 Frank Kristensen 39'
1-1 Nicolas Sandberg 68'
1-2 Danny Olsen (straffe) 88'
2-2 Mathias Schlie 90'
2-3 Izunna Uzochukwu 101'
3-3 Buster Brinkmann Munk 109'
3-4 Sylvester Igboun 120'

Startopstilling
Jakob Haugaard - Santiago Villafane, Kolja Afriyie, Morten Koch Nielsen,Jesper Lauridsen - André Rømer (Izunna Uzochukwu 77'), Jonas Gemmer (Kristian Bak Nielsen 95') - Sylvester Igboun - Musefiu Ashiru (Danny Olsen 65'), Frederik Møller - Frank Kristensen

Dommer: Jakob Kehlet

Tilskuere: 977