13.08.2013, 12:50 | Af: Administrator

Vidste du, at FC Midtjylland og Brøndby...

FCM.dk har i samarbejde med danskfodbold.com været i arkiverne og fundet skæve vinkler på fredagens kamp mod Brøndby IF.

- Det er 40. Superligakamp mellem FC Midtjylland og Brøndby IF, og statistikken er rimelig lige med 12 sejre til FC Midtjylland, 13 sejre til Brøndby IF og 14 uafgjorte. Ingen af de 39 tidligere opgør er endt uden scoringer.

- Superligakampe i Herning mellem FC Midtjylland og Brøndby IF ender som oftest uafgjort, idet 10 ud af de foregående 19 kampe er endt uden vinder. I alle på nær ét tilfælde (2-2) har det uafgjorte resultat været 1-1.


Tilmeld dig FCM News og du er altid opdateret. Tilmelding: http://tinyurl.com/mzkhn9r

- FC Midtjylland er uden nederlag til Brøndby IF i de seneste 8 Superligakampe svarende til de seneste 3 år. De 8 kampe er endt med 4 sejre og 4 uafgjorte, herunder samtlige 3 opgør i sidste sæson, der alle endte 1-1.

FC Midtjylland kan blive den 20. klub i Danmarksturneringens bedste række – og den tredje i Superligaen efter AaB (1994/95) og Brøndby IF (1996/97) – til at vinde sæsonens 5 første kampe. For ingen af de 19 tidligere klubber med maksimumpoint efter sæsonens 5 første kampe, herunder Ikast FS i 1983, er sæsonen endt dårligere end en 6. plads!

FC Midtjylland har vundet de 5 seneste Superligakampe, og endnu en sejr vil give klubben den bedste serie af sejre i træk siden oktober-november 2007. Superliga-klubrekorden er på 7 sejre i træk og stammer fra april-maj 2002.

FC Midtjylland har scoret mindst ét mål i de seneste 21 Superligakampe, og én scoring mod Brøndby IF vil være ensbetydende med en tangering af Superliga-klubrekorden på 22 kampe i træk med scoring fra marts-september 2008. Pudsigt nok lige præcis halvdelen af rekorden for Superligaen, der indehaves af søndagens modstander fra Brøndby IF.

Frank Kristensen har i Superligaen hidtil scoret 46 mål på MCH Arena, 21 mål på Ikast Stadion og 41 mål på andre stadions. Med en enkelt scoring mere på MCH Arena, vil han alene overtage rekorden som mest scorende Superligaspiller på samme Superligastadion, der pt. deles med Søren Frederiksen/Viborg Stadion.

Glen Riddersholm har endnu ikke tabt til Brøndby IF i Superligaen. Hans 7 kampe i spidsen for FC Midtjylland er endt med 4 sejre og 3 uafgjorte.

På denne dag for 10 år siden (2003) scorede Mohamed Zidan(2) og Michael Hansen(1) deres første mål for FC Midtjylland, jf. http://www.danskfodbold.com/kamp.php?ID=2277. Alligevel blev det til nederlag på 3-5 til AGF, bl.a. som følge af to scoringer af Morten ’Duncan’ Rasmussen.

Erik Sviatchenko kan spille sin kamp nr. 75 for FC Midtjylland siden debuten i maj 2009. Dermed kan han blive den 40. spiller, der runder 75 kampe for FC Midtjylland.

Leveret i samarbejde med danskfodbold.com