11.09.2013, 09:55 | Af: Administrator

Afrikanske profiler forlænger med FC Midtjylland

Rilwan Hassan og Sylvester Igboun har begge forlænget deres kontrakter med ulvene, så de nu løber frem til 2016.

FC Midtjylland har forlænget kontrakterne med to af klubbens største profiler. Således har både Rilwan Hassan og Sylvester Igboun sat deres signatur på nye kontrakter, så de nu løber frem til henholdsvis sommeren og vinteren 2016.

Både Sylvester Igboun og Rilwan Hassan kommer fra FC Midtjyllands nigerianske samarbejdsklub FC Ebedei. Som 16-årige kom de til Danmark, hvor de blev optaget på ulvenes fodboldakademi. Begge spillere fik debut for FC Midtjyllands bedste mandskab i foråret 2010 og har siden udviklet sig til markante profiler i Superligaen.

- Jeg er glad for at spille i FC Midtjylland. Klubben har givet mig alt, hvad jeg kunne ønske mig, og den betyder meget for mig. FC Midtjylland har gjort jeg mig til den, jeg er i dag, siger Sylvester Igboun.

- Jeg startede på Akademiet og fik chancen på førsteholdet, og i dag er jeg professionel fodboldspiller, hvilket altid har været min drøm. At have opnået det betyder meget for mig, og det kan jeg kun takke FC Midtjylland for. Havde det ikke været for FC Midtjylland, ved jeg ikke, hvor jeg ville være i dag, siger 'Sly'.

Selv om Sylvester Igboun har forlænget kontrakten med FC Midtjylland frem til vinteren 2016, betyder det ikke, at udlandsdrømmen er begravet for den målfarlige kantspiller. Men lige nu handler det om at hjælpe FC Midtjylland med at fortsætte den gode start, som holdet har fået på sæsonen.

- Vi har stadig en masse arbejde, der skal gøres, og vi er ikke tilfredse endnu. Min ambition er at hjælpe med at opnå klubbens mål, gøre det godt og give noget tilbage. Selvfølgelig vil jeg gerne til en større klub på et tidspunkt, men for at opnå det, skal jeg præstere godt for FC Midtjylland, siger Sylvester Igboun.

Rilwan Hassan, der lige nu er på vej tilbage efter en længere skadesperiode, har sat sin signatur på en forlængelse med ulvene frem til sommeren 2016.

- FC Midtjylland er en af de bedste klubber i Danmark, og den har taget sig godt af mig, siden jeg kom. Jeg har stadig mange ting at lære, og jeg kan fortsat udvikle mig her, så jeg bliver klar til at tage næste skridt, siger Rilwan Hassan.

- Klubben betyder meget for mig. Jeg har udviklet mig meget i mine sæsoner her. Jeg er glad for at være i klubben. Vi er som en stor familie, og det er også derfor, at det går godt for os i øjeblikket, forklarer Hassan, der lige nu arbejder hårdt for at komme tilbage på banen efter sin lyskeskade.

- Mit mål er lige nu at træne hårdt og komme tilbage på holdet. Jeg har været ude i fire måneder, og jeg ser virkelig frem til at blive en del af holdet igen. Det går godt med skaden, og jeg håber at kunne træne med holdet igen om to uger, siger den hurtige kantspiller.

Ordførende direktør i FC Midtjylland Claus Steinlein glæder sig over, at klubben har kunnet holde på to store profiler.

- Det er rigtig dejligt at kunne forlænge med to store profiler. Det er fortsat tanken, at kommer det rigtige bud fra udlandet på det rigtige tidspunkt, så skal de have muligheden for at prøve sig selv af. I dette transfervindue har der været forskellige forespørgsler, men ingen som hverken vi eller spillerne synes har været gode nok, siger direktør Claus Steinlein.

Han var sammen med tidligere sportsdirektør Jens Ørgaard selv i Nigeria for at hente Rilwan Hassan og Sylvester Igboun til Danmark som 16-årige.

- Det er to spillere, som har udviklet sig rigtig godt. Det er en fantastisk rejse, de har været på. De kom fra mindre gode baner i Nigeria til vores Akademi og har i dag udviklet sig til at være helt store profiler i Superligaen, siger Steinlein.