28.09.2013, 10:35 | Af: Administrator

Dygtig tekniker på Akademiet

Fysikken er ikke stor, men det er teknikken til gengæld hos 15-årige Sebastian Hairing Lodahl.

Han har det ikke fra fremmede. For med en far som er tidligere professionel fodboldspiller, har legen med kuglen altid været en stor del af Sebastian Hairing Lodahls liv.

- Min mor har mange gange sagt, at jeg har leget med en bold lige siden, jeg blev født, siger Sebastian Hairing Lodahl, der begyndte med at spille fodbold i KLG som 3-4-årig.

Det var hans far Kent Hairing, der sammen med Sten Svendsen og Rene Olesen styrede de første fodboldlektioner for en flok nysgerrige fodbolddrenge i Lind. Siden træningsaftnerne i barndomsklubben er det gået stærk for den teknisk stærke midtbanespiller, der har spillet U13, U14 og U15 i FC Midtjylland.

Og nu har den 15-årige lokale spiller så taget næste step i karrieren med en plads på Akademiet.

- Det bliver en stor oplevelse. Både socialt at gå på efterskolen men også fodboldmæssigt. I de tre år, jeg har spillet i FC Midtjylland, har jeg udviklet mig sindssygt meget, så det var ikke til at sige nej til en plads på Akademiet.

Sebastian Hairing Lodahl har prøvet de fleste pladser på en fodboldbane, men det er på den centrale midtbane, at han føler sig bedst tilpas. Det er her, han skal udnytte sine kompetencer.

- Min teknik er min styrke. Jeg er ikke så stor, så min teknik er min største styrke, siger Lodahl, der betegnes som en spiller med et godt blik for spillet af akademichef Flemming Broe.

- Det er en tekniks dygtig fodboldspiller, vi har skrevet kontrakt med, som har et godt blik for spillet. Han er taktisk dygtig til at finde rum og til at komme med ind i feltet. Han har en stor vindermentalitet og er en meget ærgerrig fodboldspiller, som er fokuseret og målrettet, forklarer Flemming Broe.

To gange har Sebastian Hairing Lodahl været med til at vinde Brøndby Cup for FC Midtjylland, og det tæller da også blandt nogle af de største fodboldoplevelser, han har haft i sin endnu korte karriere.

- De største oplevelser må være at komme på Akademiet og vinde Brøndby Cup to gange. Det var fedt. Første gang, vi vandt, spillede vi mod OB og kom ud i straffesparkskonkurrence. Det var meget nervepirrende til sidst, siger Sebastian Hairing Lodahl, der selv sendte et straffesparksmål i kassen.

Han giver sin far en stor del af æren for, hvor han er i dag.

- Selvfølgelig har alle min trænere betydet noget, men min far har betydet meget. Han har presset mig, fordi han ved, at jeg vil være professional fodboldspiller. Det er ham, jeg vil takke for, at jeg er her i dag, siger Lind-knægten, der drømmer om Spanien, hvis han får lov at drømme rigtig stort.

- Inden jeg kom på Akademiet var det drømmen at få en aftale med FC Midtjylland. Ser jeg længere frem, vil jeg gerne spille i udlandet. Real Madrid, Barcelona eller Ajax. Men det kræver hårdt arbejde, siger Sebastian Hairing Lodahl.

Og så kræver det tålmodighed, forklarer akademichefen.

- Med Sebastians fysisk in mente skal have være tålmodig. Det er måske det allervigtigste. Han har sin fysik imod sig lige nu. Han skal arbejde stenhårdt hver dag. Han skal være ihærdig hver eneste dag. Sebastian er en god dreng med et stort hjerte i forhold til det, han gør, siger Flemming Bro.

Også den tidligere U15-træner i FC Midtjylland Søren Bjerg, der i dag er en del af trænerteamet på U17-holdet, ser et stort potentiale i Sebastian Hairing Lodahl.

- Det er en spiller med et rigtig stort potentiale. Lige nu kan han qua sin fysisk ikke gøre så stor en forskel. Men han har altid været lidt mindre, og det ender med at blive en fordel på et tidspunkt, fordi han skal tænke og bevæge sig hurtigere, siger Søren Bjerg.