04.09.2013, 20:37 | Af: Administrator

Fortjent sejr til U17 over AGF

Var længe bagud mod AGF, men satte tingene på plads med tre scoringer i de sidste tyve minutter

FCM U17 indledte onsdagens kamp i U17 Ligaen mod AGF som om de ville afgøre tingene indenfor de første tyve minutter.

Holdet tilspillede sig den ene chance efter den anden, men enten blev chancerne misbrugt eller også glippede den sidste aflevering.

Efter et kvarters spil havde ulvene ganske vist bolden i nettet, men Mikkel Duelunds scoring blev underkendt for offside, og så var det i stedet AGF der tog teten. På en omstillingsmulighed kom gæsterne ned bag FCM-forsvaret, og så førte århusianerne, stik imod spillets fordeling.

Målet formåede dog ikke at slå Ulvene ud af kurs, og resten af halvlegen var der dømt ensrettet trafik mod AGF's mål. Scoringen udeblev dog, og ulvene måtte derfor gå til pause nede med en enkelt pind.

Der var ikke det store for trænerteamet at justere i pausen - det skulle da lige være sigtekornet - og det ensidige spilmønster fortsatte uændret i anden halvleg.

Her misbrugte Duelund og indskiftede Sterring i fællesskab en gedigen direktør, da et hovedstød gav en returbold i AGF-feltet, og det virkede efterhånden som om gæsternes mål var forhekset.

Efter en times spil kom forløsningen dog - Alexander Munksgaard og Martin Høgstad spillede gæsterne tynde i højresiden og nede ved baglinjen blev bolden slået skråt bagud til Rasmus Nissen, der var søgt ind i feltet fra den modsatte kant. Den tidligere Brande IF-spiller svigtede ikke, og bragte balance i regnskabet.

Ketchup-effekten
Det længe ventede mål var åbenbart præcist hvad ulvene trængte til, og blot få minutter efter bragte FCM U17 sig i front. Igen blev bolden ført op langs kanten, og inde i feltet flugtede Kristian Dirks Riis en returbold i nettet. En flot scoring af den nyslåede U17-landsholdsspiller, der viste, at han også mestrer de offensive aspekter af spillet.

Så var det bare at snøre sækken til, og det sørgede Simon Sterring for, da han scorede til 3-1 på en omstilling, efter forarbejde af Gloire Rutikanga.

Således endte det lykkeligt for FCM U17, og langt størstedelen af de fremmødte, denne onsdag aften. Og mundvigene pegede også opad, da Svend Graversen gjorde status på kampen:

-Jeg er meget tilfreds. Selvom vi kommer bagud, og udligningen lader vente på sig, knokler vi ufortrødent på. Vi skal dog blive skarpere, både i afslutningerne og i den aflevering, der fører til afslutningen, for vi kan ikke forvente at skabe så mange chancer i alle kampene, som vi gjorde i dag, sagde FCM-træneren efter slutfløjtet havde lydt.

FCM U17 spiller allerede igen på søndag, og igen er det på hjemmebane. AaB gæster EDC Arena den 8/9 kl. 13.00. Se stilling og resultater for U17 Ligaen her.

FC Midtjylland U17 - AGF U17 3-1 (0-1)
20' 0-1 AGF
60' 1-1 Rasmus Nissen
65' 2-1 Kristian Dirks Riis
70' 3-1 Simon Sterring

Startopstilling: Oliver Ottesen - Rasmus Nicolaisen, Kristian Dirks Riis, Alexander Munksgaard, Anders Hagelskjær - Alexander Nicolajsen, Gloire Rutikanga, Mikkel Duelund - Martin Høgstad, Mikael Andersson, Rasmus Nissen

Indskiftninger:
41' Mikael Andersson ud, Simon Sterring ind
62' Anders Hagelskjær ud, Nikolaj Kirk ind
65' Martin Høgstad ud, Mads Friis ind