17.09.2013, 15:16 | Af: Administrator

Ingen revanche til reserverne

Et meget ungt reservehold fik ørerne i maskinen i Århus, hvor AGF vandt 4-0.

For anden gang i sæsonen mødtes FCM og AGF's reserver. Det første møde resulterede i en århusiansk 2-0 sejr, og "returopgøret" blev desværre ikke bedre, i hvert fald ikke set med FCM-øjne. 0-4 blev slutfacit denne gang, og det ærgrede Lars Friis.

- Der kan ikke pilles noget ved AGF's sejr. De var bedre, også selvom et nederlag på et enkelt eller to mål ville have givet et lidt mere retvisende billede af styrkeforholdet, fortalte Lars Friis.

Han kunne ellers se sit mandskab levere en ganske udmærket, og overraskende moden indsats i de første 45 minutter. Beklageligvis scorede værterne i halvlegens sidste minut. Det var skidt nok, men ulvene var knapt kommet ud til anden halvleg, før de kom bagud med 2-0 - og så var den kamp afgjort.

- De scorer tre mål på omstillinger, og i den del af spillet kunne vi ikke følge med. Det er ikke fordi vi spiller naivt, men vi kan ikke modstå deres fysiske pres i nærkampene, og man kunne også godt se, at deres spillere havde mere erfaring, og traf nogle bedre beslutninger, berettede Friis.

Det var måske ikke så overraskende, for i FCM-truppen var det reelt kun Izunna, der kan betegnes som etableret superligaspiller. Der var således spilletid til seks U19 spillere, og tre U17 spillere, og de fik det, der må betegnes som en god, hård matchning mod et AGF-hold, der talte spillere som Martin Jørgensen, Anders Kure, Davit Shkirtladse og Mate Vatsadze.

Den ungdommelige linje er et helt bevidst valg, forklarer Lars Friis, der dog gerne medgiver, at de mange skader hos superligaholdet og U19, også påvirker reserverne. Det var derfor positivt, at reserveholdet slap fra dagens opgør uden nye tilgange til lazarettet. En anden god nyhed var at Sonni Nattestad spillede en time, uden at mærke noget til den ankelskade, der har hæmmet ham.

Med nederlaget er der nu henholdsvis syv og ni point op til AGF og AaB på de to øverste pladser. Lars Friis erkendte da også, at det ikke bliver i dennne sæson, at FCM kvalificerer sig til stærkest besatte slutspil i foråret.

I stedet gælder det om at slutte stærkt af i efteråret, hvor der fortsat resterer fem kampe. Næste kamp er udebaneopgøret mod Viborg den 10. oktober kl. 13.00. Se stilling og resultater fra Reserveligaen her.
 

AGF II - FC Midtjylland II 4-0 (1-0)
43' 1-0 Mate Vatsadze, AGF
46' 2-0 Edafe Egbedi, AGF
60' 3-0 Mate Vatsadze, AGF
67' 4-0 Mate Vatsadze, AGF

Opstilling FCM: Jakob Haugaard - Frederik Møller, Sonni Nattestad (60' Malte Kiilerich Hansen), Asger Sørensen, Rasmus Lauritsen - Izunna Uzochukwu, Sigurd Schøndorf (60' Kristian Dirks Riis), Lasse Thomsen - Musefiu Ashiru (77' Anders Lund), Paul Onuachu (85' Rasmus Nissen), Mikkel Duelund (60' Razak Adebayo Odeyemi)

Opstilling AGF: Emil Ousager - Alexander Juel Andersen, Orri Omarsson, Anders Kure (46' Rasmus Juul), Victor Nielsen (57' Sebastian Rønnow) - Dominic Oduro, Martin Jørgensen, Jens Jønsson, Edafe Egbedi - Davit Shkirtladze (86' Oliver I. Pedersen) - Mate Vatsadze (80' Oscar Scott Carl)