23.09.2013, 10:40 | Af: Administrator

Ung ulv foran landsholdsdebut

Akademispilleren Nikolaj Kirk kan få sin landsholdsdebut, når det danske U16-landshold i starten af oktober måned tager imod Østrig i Nykøbing Falster.

U16-landstræner Per Holm har sat navne på de spillere, som skal prøve kræfter med Østrigs U16-landshold i starten af næste måned.

Set med FCM-briller er det særligt interessant, at Per Holm har udtaget U17-akademispilleren Nikolaj Kirk, der har sine rødder i FCM samarbejdsklubberne Grønbjerg IF og Spjald IF. Den teknisk stærke midtbanespiller var med ved U16-landsholdets seneste træningssamling, og landstræneren har altså været tilfreds med, hvad han har set fra den 15-årige knægts side.

Danmark skal møde Østrig over to kampe, som begge afvikles på Telenor Arena i Nykøbing Falster. Første kamp spilles den 8. oktober, mens returkampen spilles den 10. oktober. Begge kampe er venskabskampe, og Per Holm benytter da også kampene til at se en masse spillere an i kampaktion. Således bliver der op til det andet opgør skiftet ud i truppen for at give plads til nogle andre talentfulde spillere. Det betyder, at blandt andre Nikolaj Kirk må sidde over i returkampen.

U16-landsholdet består af et helt nyt kuld ungdomsspillere fra årgang 1998. Dermed kan drengene se frem til at trække den rød-hvide nationaldragt over hovedet for allerførste gang. Samtidig kan Nikolaj Kirk glæde sig over at blive en del af den efterhånden lange liste af ulve, som har optrådt for de danske ungdomslandshold.