03.09.2013, 12:07 | Af: Administrator

Unge ulve vandt bronze med U17-landsholdet

Alexander Munksgaard og Kristian Dirks Riis var med det danske landshold til Syrenka Cup i Pole

Det danske U17-landshold vandt i weekenden bronze ved Syrenka Cup i Polen. På det danske landshold var Alexander Munksgaard og Kristian Dirks Riis, og de begyndte begge to på banen, da de danske talenter sikrede sig bronzemedaljerne med en 4-1-sejr over Georgien.

- Det er altid fedt at være med på landsholdsture. Det giver en masse erfaring, og det viser, man gør det godt. Niveauet dernede var højt, og jeg synes, vi gjorde det rigtig godt, siger Alexander Munksgaard, der var i den danske startopstilling i samtlige tre kampe.

- Det giver en masse selvtillid, og jeg tager det som et skulderklap. Det viser, at jeg gør det godt. Nu skal jeg præstere hjemme i klubben, så jeg kan fastholde min plads, siger højre backen.

FC Midtjyllands Kristian Dirks Riis fik debut under Syrenka Cup, da han blev skiftes ind i Danmarks første kamp mod Slovakiet, som Danmark vandt efter straffesparkskonkurrence. Også danskernes anden kamp mod Ukraine gik i straffesparkskonkurrence. I begge opgør scorede Kristian Dirks Riis fra 1-meterplettetn.

- Jeg var nervøs og adrenalinen pumpede, men det var super fedt at score for landsholdet, siger Kristian Dirks Riis, som startede i det danske midterforsvar i turneringens sidste to kampe.

- Det var første gang, jeg var med, og det var helt fantastisk. Det var helt specielt at stå og synge nationalmelodi. Det var det, man drømte om, da man var lille, siger midterforsvareren, der foruden de fodboldmæssige udfordringer også skulle finde sig ind på holdet socialt.

- Det er et skulderklap at være med, og det viser, man gør noget rigtigt. Jeg lærte både noget taktisk og socialt. Når man kommer som ny, skal man åbne sig for at falde ind i truppen, siger Riis, der var tilfreds med det, han fik leveret over for landstræneren i Polen.

- Jeg er rigtig tilfreds. Jeg synes, det gik meget godt. Der er stadig nogle ting, jeg skal forbedre, men jeg synes, jeg afleveret et godt aftryk. Jeg elsker at spille fodbold, og bare det at få chancen var stort, og det gør, at man føler, at træneren tror på en, siger Kristian Dirks Riis.