30.01.2014, 12:44 | Af: Administrator

Akademispiller solgt til Red Bull Salzburg

FC Midtjylland sælger forsvarsspilleren Asger Sørensen til østrigske Red Bull Salzburg.

FC Midtjylland har solgt den 17-årige akademispiller Asger Sørensen til Red Bull Salzburg, som spiller i den bedste østrigske række. Dermed følger Asger Sørensen, der fik debut for ulvenes bedste mandskab i pokalkampen mod FC Djursland i september, i fodsporene på den tidligere akademispiller Joachim Andersen, der for et halvt år siden blev solgt til hollandske Twente.

- Vi er rigtig stolte over at kunne sende Asger til Red Bull Salzburg, hvor han skal fortsætte den gode udvikling, som han er inde i. Det er vores DNA at give de unge spillere muligheden, når den opstår, og vi håber selvfølgelig, at han får succes i Red Bull Salzburg, siger ordførende Claus Steinlein.

- Det er rigtig flot arbejde af akademitrænerne og alle i og omkring Akademiet. Vi har i processen haft en ærlig og åben dialog med Asger og hans forældre omkring skiftet, og vi mener, at Asger står godt rustet, fortæller Steinlein.

Asger Sørensen, der har været en fast del af det danske U17-landshold og netop er kommet på U18-landshold, kom til FC Midtjyllands fodboldakademi som 15-årig, og akademichef Flemming Broe glæder sig over den gode udvikling, som U18-landsholdsspilleren har været igennem.

- Asger har været igennem en rigtig god udvikling sportsligt og ikke mindst mentalt og er afklaret  med det nye eventyr, som selvfølgelig bliver en anderledes udfordring end den, han står overfor til daglig i et miljø, han kender. Han kommer i en situation, hvor han skal tage nogle nye step både sportsligt og i forhold til at klare den mentale robusthed, som kræves for at klare sig dernede, siger Flemming Broe.

Han glæder sig over, at Asger Sørensen har fået sin drøm om at prøve sig selv af i udlandet opfyldt.

- Når vi laver en kontrakt med ung spillere, har han en drøm om at komme til at spille Superliga og ikke mindst en drøm om at komme til udlandet. Der er ingen facitliste for, om drømmen til udlandet er, når de er ungdomsspiller eller seniorspiller. Det skal være det rigtig tidspunkt. Der er mange ting, der skal gå op i en højere enhed, men det er glædeligt hver gang, den fælles drøm lykkes.

- Asger har store kvaliteter som central forsvarsspiller, og han har lagt meget på sit spil både defensivt og offensivt, men han har også lagt meget på mentalt og er blevet en større leder på banen, hvor han tager mere ansvar. Han er inde i en rigtig god udvikling, siger Flemming Broe.

Med sit skifte til udlandet følger Asger Sørensen, der er noteret for 15 ungdomslandskampe, i fodsporene på Mads Albæk (Reims), Morten Knudsen (Inter), Lasse Vigen (Fulham), Victor Fischer (Ajax), Winston Reid (West Ham) og Simon Kjær (Lille), der også alle har fået deres fodbolduddannelse på midtjydernes akademi, og sidenhen er blevet solgt til udenlandske klubber.