06.01.2014, 08:17 | Af: Administrator

Kaptajnen ser frem til spændende forår

Ulvene begynder i dag forberedelse til et afgørende forår, hvor de skal følge op på et flot 2013.

FC Midtjylland tager i dag hul på forberedelserne til et spændende forår, hvor holdet skal forsøge at fortsætte de gode takter, som det har vist i hele 2013. Her var ulvene nemlig det mandskab i Superligaen, som hentede flest point.

Et nøgleord i den succes, som drengene fra Heden oplevede i året, der netop er sat punktum for, er stabilitet.

LÆS OGSÅ: Spændende forår venter: Køb sæsonkort her

- Spillemæssigt har det været det mest stabile år, vi nogensinde har haft. Vi har ikke haft kampe, hvor vi er faldet sammen som hold. Det er vel det, der overskygger alt andet, for det er måske ikke det år, hvor vi har spillet det mest prangende offensive fodbold, siger anfører Kristian Bak Nielsen.

- I sidste sæson lukkede vi mange mål ind på dødbolde, og modstanderne scorede mod os på omstillinger. Inden denne sæson brugte vi opstarten til at få ind i hovederne, hvor vigtigt det er at forsvare målet og nødvendigheden af standardsituationer.

- Når vi går på banen, ved vi, at alle går ind med en indstilling om, at man følger løbene, lukker bagrummet og står sammen. De tre ting alene gør, at der ikke bliver scoret mange mål mod os. Og vi har så gode offensive profiler, at vi altid vil score mål, siger kaptajnen.

Holdet har gennem hele sæsonen indtaget førstepladsen i Superligaen, og derfor har spillerne ofte skullet forholde sig til muligheden for at hente et dansk mesterskab til Heden.

- Det er federe at blive spurgt om, end om vi rykker ned. Det er et dejligt spørgsmål at få, for det betyder, at vi har gjort det godt, siger højrebacken, der ser frem til et interessant forår, som bliver åbnet på udebane mod OB, hvorefter FC København venter i Parken.

- Med en god start kan det blive rigtig sjovt. Taber vi de to første kampe, må vi sætte os sammen og se på, hvorfor vi ikke er kommet i gang. Men med en god start, som jeg tror på, selv om det er to svære kampe, vi starter med, så er der kun 13 kampe igen, og så kan alt ske.

LÆS OGSÅ: Opstartens træningskampe på plads

Men inden Superligaen skydes i gang den 22. februar i Odense, venter en hård opstart med masser af løb. Men midt i den - for nogle - sure vintertræning, giver det dog ekstra moral at kigge på stillingen.

- Det giver selvfølgelig ekstra motivation. Der er altid motivation, når man starter op igen, men det her er alt det, vi drømmer om. Og når vi har muligheden for at gå hele vejen, så får du ikke større motivation, siger Kristian Bak Nielsen, der håber, at holdet sammen med fansene kan levere et nyt flot år.

- Fansene får kæmpe betydning i foråret. Jeg håber, der kommer lidt flere folk på lægterne, for det bør være i hele områdets interesse, at vi kan kæmpe med om medaljer i den rigtige karat. Vi mærker dem helt vildt, når de er der. Man bliver tændt på en anden måde. Men vi mærker det også, når de ikke er der. Det er svært at forklare, men de betyder bare rigtig meget, siger anføreren og peger på kampen mod Viborg på udebane som sæsonens største oplevelse.

- Det er den første kamp, der falder mig ind. Det er på grund af fansene og resultatet. Der har været mange gode kampe og oplevelser, men den kamp var som at være tilbage i Holland til et lokalopgør med 35.000 tilskuere på lægterne. Det var virkelig fedt, og det var selvfølgelig vores fans skyld, at det var så fedt.

Ulvene har træningsstart i dag, mens årets første træningskamp spilles den 23. januar på EDC Arena mod Vejle Boldklub.