23.01.2014, 15:26 | Af: Administrator

Riddersholm: Altid godt at starte med en sejr

Cheftræner Glen Riddersholm var fint tilfreds med 3-1 sejren over Vejle Boldklub i årets første træningskamp.

Det var en fint tilfreds cheftræner, der kunne se FC Midtjylland besejre Vejle Boldklub 3-1 i en kamp, hvor ulvene spillede med to forskellige hold i første og anden halvleg.

- Det er selvfølgelig altid godt at starte med en sejr. Vi fik en kamp med to meget forskellige halvlege, hvor vi har en sløv start på første halvleg med lavt tempo, men efter kvarters tid får vi sat mere på tempo på. Vi er dygtige i presspillet fremad banen og får virkelig udnyttet vores back/kant relationer, hvilket giver nogle rigtig gode muligheder og to flotte mål, siger Riddersholm.

- Efter pausen har vi så en halvleg med omvendt fortegn, hvor vi starter rigtig godt med et højt tempo. Vi dominerer kampen og får et mål, men herefter går vi ned i tempo og ender også med at indkassere et mål på hjørne, siger Riddersholm, der mener at holdet kan lære af dette.

- Det viser os, at vi ikke må gå ned i tempo. Det dur ikke for os. Vi skal være fysisk og mentalt klar, og presse vores modstandere. Det er en del af den læring, som vi kan tage med herfra, samtidig med at vi fik set noget flot spil, siger Riddersholm.

Der var flere unge spillere i aktion i kampen, hvor spillere som Asger Sørensen, Malte Kiilerich Hansen, Mikkel Frankoch og Musefiu Ashiru fik vist sig frem.

- De unge spillere for vist, at de er nogle dygtige spillere, men omvendt så fik de også at mærke, at man ikke får den samme tid og rum på dette niveau, som man gør i juniorfodbolden. Her er der afregning ved kasse et, hvis man ikke er hundrede procent klar, og det kan de tage med herfra som en god læring. Jeg håber, at de vil tage den læring med sig, og så være så ærgerrige, at de vil udvikle den hurtighed i deres spil, siger Riddersholm.

Kampen var samtidig et gensyn med den tidligere FCM-træner Tonny Hermansen, der nu er cheftræner i Vejle Boldklub.

- Det var et dejligt gensyn med Tonny. Han har været en vigtig del af FCM, men gør det nu rigtig godt i Vejle, hvor han tydeligt har sat sit præg på tingene. Vi snakker stadig sammen, så det var et dejligt gensyn, siger Riddersholm.

Henover vinteren har FC Midtjyllands trænerteam analyseret efterårets præstationer og på den baggrund har man lagt en handlingsplan, der skal forbedre elementer i ulvenes spil.

-Det er den handlingsplan, som vi arbejdet på i dag. Vi fik øvet vores back/kant relationer, og en række andre kamptaktiske elementer. Vi skal bare fortsætte den udvikling, vi har været i gang i små tre uger, og jeg kan konstatere, at tiden er brugt godt, så vi er på rette vej, afslutter Riddersholm.