31.01.2014, 19:39 | Af: Administrator

Riddersholm: Værdifuld erfaring til de unge

Ulvene sendte i dag et hold med en gennemsnitsalder på blot 19 år på banen i første halvleg i 1-0-sejren over Hobro IK.

Der var flere tilskuere på Wunderelf Arena i Ikast, der i dag lige måtte tjekke navnene og numrene en ekstra gang på spillernes trøjer. For trænerteamet havde i første halvleg valgt at give chancen til fire af klubbens akademispillere.

Således havde den midtjyske startopstilling i dag blot en gennemsnitalder på 19 år. I midterforsvaret spillede 16-årige Kristian Dirks Riis og 18-årige Malte Kiilerich Hansen, mens 16-årige Mikkel Duelund og 18-årige Jonas Gemmer havde fået chancen på midtbanen.

De blev suppleret af en række af klubbens yngste førsteholdsspillere.

- I første halvleg så vi fremtidens spillere gå ud og levere en rigtig fin indsats. Holdet havde en gennemsnitsalder på 19 år, og det var værdifuld erfaring til de unge drenge i forhold til det videre forløb, de skal igennem, siger cheftræner Glen Riddersholm, der også fortæller, at klubben igen i år tager flere akademispillere med på træningslejren til Portugal.

I anden halvleg blev klubbens mere etablerede spillere sendt i aktion.

- Når man spiller mod en organiseret modstander, er det altid svært, men jeg synes, at når vi arbejdede fremadrettet i vores pres og spillede hurtigt, så så man også den forskel, der er på 1. division og Superligaen.

- Igen så jeg et fodboldhold, som ikke havde glemt det, som er hele fundamentet i at spille succesrigt, og som var en vigtig nøgle for os i 2013, nemlig en god solid defensiv organisation, hvor man ikke giver meget væk. Resultaterne er ikke det primære i træningskampene, men for selvforståelsen er det vigtigt, og indtil nu har vi startet 2014, hvor vi slap i 2013. Det giver grund til optimisme, siger Riddersholm.

Med dagens 1-0-sejr over Hobro er ulvene fortsat ubesejret i opstarten, når de på mandag rejser til Portugal på træningslejr, hvor forårsformen skal pudset af forud for sæsonpremieren den 22. februar i Odense.

- Nu kan vi sætte flueben ud for en rigtig god optakt, og nu er vi klar til næste fase i opstarten, hvor vi skal ned og træne og spille på græs og have tid til at gå lidt mere i dybden med detaljerne omkring det taktiske. Så jeg er rigtig godt tilfreds, siger cheftræneren.

FC Midtjylland sætter mandag kursen mod Portugal, hvor holdet er på en ti-dages træningslejr og samtidig skal forsvare titlen i Atlantic Cup.