20.01.2014, 06:00 | Af: Administrator

Teknisk velfunderet kant på Akademiet

Den første spiller til næste sæsons U17-trup er på plads. 15-årige Mads Carlson begynder efter sommerferien på ulvenes fodboldakademi.

FC Midtjylland er allerede ved at finde næste sæsons kuld til Akademiet. Og en af dem, der kommer til at udgøre det, er 15-årige Mads Carlson. Den tekniske stærke kantspiller ser frem til at fortsætte sin udvikling i det midtjyske talentmiljø.

- Jeg har en forventning om, at jeg fortsætter min udvikling, og så håber jeg selvfølgelig at gøre en god indsats for holdet, siger Mads Carlson.

- Akademiet giver mig en god mulighed for at kombinere skolen og fodbolden, og så er der nogle gode trænere i klubben, siger Carlson, der ikke lægger skjul på, at fodbolden har en stor plads i hjertet.

- Fodbold betyder næsten alt. Lidt mindre end min familien men næsten alt. Jeg nyder at spille fodbold, både når jeg spiller kamp og træner.

Akademichef i FC Midtjylland Flemming Broe lægger da også vægt på den store passion, som den 15-årige kantspiller har for spillet.

- Mads er en rigtig dygtig offensiv spiller, der ligger på kanten. Han er teknisk velfunderet og har et fint flow i sit spil og er meget gennembrudsstærk. Han har en rigtig god tilgang til sin sport og er meget dedikeret, så vi forventer meget af ham, siger Flemming Broe, der også peger på et udviklingspunkt hos den unge kantspiller.

- Han skal have et lidt højere bundniveau, men det er meget karakteristisk for spillere i den alder. Når de er allerbedst, gør de en afgørende forskel, men de kan også have kampe, hvor de bliver for anonyme, så han skal arbejde på at løfte sit bundniveau, hvilket også har været i god udvikling men stadig kan blive bedre, siger akademichefen.

Allerede om tre-årig begyndte Mads Carlson i AB/Tårnby, og så længe han kan huske tilbage, har han altid haft en bold tæt på fødderne. Så selv om han kun er i begyndelsen af sin karriere, så har den allerede budt på flere store oplevelser.

- Vi vandt Vejen Cup i 2000. I 2013 vandt vi Randers Indoor, og det var en rigtig stor oplevelse. Det var også kæmpestort at blive sjællandsk mester i foråret 2013, siger Mads Carlson.

Og de store oplevelser må gerne fortsætte, for når han får lov til at lade drømmene svæve derudaf, så er det de helt store ligaer, han ser for sig.

- At komme til at spille i La Liga eller Premier League er nok den største drøm. Det er de suverænt bedste ligaer i verden, siger Carlson, der betegner sig selv om en teknisk og hurtig spiller.

Og det står meget godt målt med den opfattelse, som chefscout i FC Midtjylland Rene S. Andersen har.

- Mads er en rigtig dygtig kantspiller, som er god til at udfordre og god i kombinationsspillet, og så har han den speed, der skal til for at slå til på kanten, siger Rene S. Andersen.

- Der er ingen tvivl om hans potentiale, men hans udviklingspunkt er at fungere over en hel kamp. Men Mads er en spiller, vi glæder os til, og vi ser set stort potentiale i ham. Han kan spille på kanten, men han har spilforståelsen og evnerne til, at han også kan ligge i en mere central offensiv position, siger Rene S. Andersen.