17.01.2014, 13:37 | Af: Administrator

To ulve foran landsholdsdebut

Akademispillerne Nikolaj Kirk og Mads Vang kan få landsholdsdebut, når U16-landsholdet i næste måned deltager i en stærkt besat UEFA-turnering i England.

Når U16-landsholdet i næste måned sætter kursen mod Birmingham for at deltage i en ungdomsturnering, er to ulve med om bord på flyet. U16-landstræner Per Holm har således udtaget midtbanespillerne Nikolaj Kirk og Mads Vang, som dermed kan få debut i den rød-hvide trøje.

Modstanderne er ingen ringere end Spanien, Belgien og England, hvorfor de danske drenge skal op imod nogle af Europas bedste spillere på 1998-årgangen. Det bliver dermed en yderst udfordrende ungdomsturnering for U16-landsholdet. En udfordring, som U16-landstræner Per Holm ser frem til.

- Vi får mulighed for at prøve kræfter med de bedste i Europa, hvilket er en fantastisk matchning for drengene og en fin målestok for os på sidelinjen for at se, hvor vi er henne med årgangen. Vi har jo lagt godt fra land med to sejre over Østrig i oktober, hvor vi i kamp et viste godt spil og vandt 2-0 og mental styrke i kamp to, som vi vandt 3-2 efter at have været bagud med 2-0, siger Per Holm til dbu.dk.

Nikolaj Kirk, som har en fortid i samarbejdsklubberne Grønbjerg IF og Spjald IF, skulle faktisk have deltaget i den første kamp mod Østrig, men grundet en skade måtte han uheldigvis melde afbud. Mads Vang, med en fortid i Thyborøn IF og Lemvig GF, er derimod udtaget til landsholdskamp for første gang.

Første kamp spilles mod Belgien den 9. februar kl. 17.00 (engelsk tid), mens englænderne venter to dage senere på samme tidspunkt. Den tredje og afsluttende kamp mod Spanien spilles den 14. februar kl. 11.00 (engelsk tid), inden danskerne samme aften flyver tilbage til Danmark. Forhåbentlig kommer der denne gang ingen skader i vejen for ulvenes landsholdsdebut.