27.01.2014, 13:56 | Af: Administrator

Tre lokale drenge på U16 landshold

Flerårig stor indsats på FCM Elitefodboldskole skaber talenter, som er klar til dansk landshold.

Da FCM Klubsamarbejdet tilbage i foråret 2010 begyndte at lave FCM Fodboldskole for årgang 1998 blev det ret hurtigt tydeligt, at talentmassen i Ulveland var god i denne årgang. I tiden med de dygtigste af disse spillere som en del af FCM Elitefodboldskole blev det således også rent resultatmæssigt til pokaltitel, Jysk Mesterskab, Uofficielt inde DM samt flere 1. pladser ved elitestævner rundt omkring i det danske land.

At det ikke kun var det resultatmæssige, som gjorde denne årgang i FCM så god, er den seneste udtagelse til det danske U16 landshold imidlertid et tydeligt bevis på. Tre af de udtagne spillere i 20 mands truppen er således alle udviklet igennem FCMs talentarbejde med de unge mennesker fra Ulveland, idet Christian Kudsk Mortensen (Sunds IF, Ikast FS), som i dag spiller for Vejle B., samt de to akademispillere Mads Vang (Thyborøn IF, Lemvig GF) og Nikolaj Kirk (Grønbjerg IF, Spjald IF, Vildbjerg SF) alle er udtaget til U16 landsholdstruppen.

- At tre lokale spillere fra årgang 1998 via FCM Elitefodboldskole er blevet uddannet til at blive fundet dygtige nok til U16 landsholdet, er et kæmpe cadeau til de trænere og ledere for vore yngste drenge, som hver eneste dag kæmper for at gøre en forskel for den enkelte spiller. Ikke mindst set i lyset af, at det rent faktisk er en gentagelse af, hvad der skete med årgang 1997 fra FCM Elitefodboldskole. Samtidig er det også noget, som må tænde drømmene hos de yngre spillere fra Ulveland, da det er et tydeligt bevis på, at det KAN lade sig gøre at gå hele vejen til landsholdene, hvis talentet og viljen til at arbejde hårdt er til stede, fortæller akademichef Flemming Broe.

Læs mere om udfordringerne, der venter de tre lokale drenge. KLIK HER.

Foto: Mads Vang (Thyborøn IF, Lemvig GF)