31.10.2014, 07:22 | Af: Administrator

Akademiet op imod FCK

Begge u-holdene er ubesejrede på hjemmebane i denne sæson, og den stime må gerne fortsætte på lørdag, hvor sjællænderne gæster Wunderelf Arena.

U17 skal vise FCM-ånden

FCM U17 måtte sidste weekend strække våben mod førerholdet fra FC Nordsjælland. På den meget omtalte kunststofbane i Farum blev ulvene besejret med 4-2, hvilket efter spil og chancer var et ganske retvisende resultat.

Svend Graversen ærgrede sig dog over sit mandskabs præstation i den første del af kampen:

- Vi vil gerne ud og slette det halvsløje indtryk, vi efterlod i første halvleg derovre. Der manglede simpelthen den energi og fysiske parathed, der skal kendetegne et FCM-hold. Den skal vi have fundet frem igen mod FCK, udtaler U17’s cheftræner.

Han forventer en noget anderledes kamp mod københavnerne, der sædvanen tro sværger til 4-4-2, hvor de vil forsøge at være kompakte og godt organiserede.

FCM U17 vil som altid gå efter at lægge et højt pres, og derfor kan det let blive afgørende, om holdet formår at lukke ned for gæsternes omstillingsmuligheder.

FCM U17 er fortsat ubesejret på hjemmebane (3 sejre, 2 uafgjorte), mens FCK stadig jagter sæsonens første sejr på fremmed græs (2 uafgjorte, 2 nederlag). Sjællænderne er placeret på ligaens 6. plads med 13 point, mens FCM U17 pt. indtager niendepladsen, 2 point efter. Københavnerne må undvære midtbanespilleren Christian Jensen, der afsoner karantæne.

Der er kampstart på Wunderelf Arena lørdag d. 1. november kl. 13.00

Travle U19-spillere i ny topkamp

FCM U19 led sæsonens første pointtab, da holdet delte i porten med ligeledes ubesejrede FCN. Det er dog ikke noget, man går og hænger med hovedet over - dels fordi der på det hjemlige ungdomsniveau pt. ikke fås en ret meget hårdere matchning, og dels fordi FCM U19 faktisk spillede en rigtig god kamp:

- Det var to rigtig gode hold, og det var en meget lige kamp. Jeg synes det lykkes os at gøre det til en kamp, der bliver spillet på vores præmisser, og det er vi meget tilfredse med, beretter holdets træner, Kenneth Andersen.

Der bliver for tiden trukket store veksler på flere hans spillere, fordi de udover kampene i U19 Ligaen også får spilletid i reserveligaen – de to sidste reserveholdskampe har således budt på spilletid til henholdsvis syv og ni spillere fra U19-truppen.

Sideløbende har flere af spillerne været af sted på landsholdsopgaver, og i tirsdags var der så spilletid på førsteholdet for Mikkel Duelund og Jonas Gemmer. De to U19-holdkammerater var med til at sende FCM videre i pokalen med en 5-1 sejr over Aarhus Fremad.

Kenneth Andersen glæder sig over at hans spillere får masser af minutter i benene, og er ikke umiddelbart nervøs for, at kampmængden vil få en negativ indvirkning på præstationerne i U19 Ligaen:

- Vi er opmærksomme på, hvor meget de enkelte spillere bliver brugt, og doserer også træningsmængden derefter, men jeg er ikke nervøs for, at vi som hold kommer til at virke slidte. Både talmæssigt og kvalitetsmæssigt har vi fået en bredere trup siden sidste år, og generelt er vi meget trygge ved at skifte ud, fordi alle mand har noget at byde ind med, erklærer FCM-træneren.

Nu gælder det så kampen mod FCK, og for anden runde i træk er der tale om et topopgør. Hovedstads-holdet fik en mindre god start med to nederlag, men har siden spillet sig op, og indtager pt. ligaens tredjeplads.

Til kampen må FCM U19 fortsat undvære de skadede Rasmus Nicolaisen, Kristian Dirks Riis og Erik Braun. Malte Kiilerich Hansen vendte for nyligt tilbage fra en skade, men var så uheldig at pådrage sig et riv i baglåret i sidste uges reserveholdskamp mod OB, og midterforsvareren må derfor igen holde pause.

Der er kampstart på Wunderelf Arena i morgen lørdag kl. 15.15.