17.10.2014, 10:15 | Af: Administrator

Akademiet tager imod OB

De bedste ungdomshold i FC Midtjylland spiller i weekenden hjemmekampe mod fynske OB. U17-holdet jagter igen en hjemmesejr imens U19 skal udbygge deres flotte stime. 

Der er lagt op til god underholdning i weekendens akademi-kampe. Både U17- og U19-holdet spiller hjemme på Wunderelf Arena, hvor modstanderen for begge holdsvedkommende hedder OB. 

Så varm op til søndagens superligaopgør mod Silkeborg ved at se morgendagens stjerner i aktion i Ikast. U17-kampen fløjtes i gang klokken 13.00, mens U19-holdet tager over klokken 15.15. Som altid er der fri entre på Wunderelf Arena i Ikast. 

U17 jagter hjemmesejr
Én ting har været kendetegnende for U17-ligaholdet hos FCM i denne sæson: Det har været underholdende! Masser af mål i begge ender, og en offensiv tilgang til spillet har givet mange seværdige kampe.

Lørdag tager de unge ulve imod OB som har startet sæsonen fint. Holdet har hentet tolv point og ligger på en foreløbig femteplads i rækken. Tre pladser længere nede ligger FC Midtjylland, som dog ifølge cheftræneren er i en positiv udvikling.

- Vi har en opadgående formkurve, og vi dominerer nu i længere faser af kampene. Jeg synes vi viser noget af vores DNA i de perioder. Vi arbejder rigtig hårdt på at udvikle det, så vi kan dominere endnu mere, fortæller Svend Graversen.

Begge hold har vist prøver på målfarlighed hidtil i sæsonen. Der er derfor lagt op til endnu en underholdende kamp i Ikast på lørdag. Svend Graversen mener også, at de to hold kan matche hinanden godt.

- Vi står umiddelbart godt til hinanden. Jeg tror kampen kommer til at handle om, hvem der kan tage det offensive initiativ. Vi er på hjemmebane, så det skal vi selvfølgelig ud og gøre. Vi har ikke tabt på hjemmebane, men til gengæld har vi spillet to uafgjorte kampe i træk. Vi vil derfor virkelig gerne have en hjemmesejr igen, siger cheftræneren.

U17-holdet er forsvarende Danmarksmestre, men truppen har oplevet stor udskiftning til den nye sæson. Selvom holdet har haft en blandet sæsonstart, så ser Svend Graversen et meget stort potentiale i mandskabet.

- Jeg mener, at holdet har et ligeså stort potentiale som sidste år. Vi skal bare igennem de forskellige faser, som vi var lidt tidligere i sidste sæson. Jeg tror på, at vores potentiale bliver forløst, for der er mange dygtige spillere i truppen, slutter Graversen.

U17-truppen er tæt på skadesfri, og konkurrencen er derfor skærpet på holdet frem mod de kommende kampe.

Kampen spilles lørdag på Wunderelf Arena i Ikast og fløjtes i gang klokken 13.00. 

U19 stiller krav til sig selv
Der har ikke været tvivl om U19-holdets styrke i starten af U19-sæsonen. Holdet har vist stor offensiv styrke, og det har betydet maksimumpoint og en øjeblikkelig førsteplads.

Holdet har dog fået rytmen brudt, da ma ikke har spillet kamp i en måneds tid. Pausen er blevet brugt fornufdtigt, fortæller cheftræner Kenneth Andersen.

- Vi har haft spillere afsted med landshold, reserveligaen og nogle har trænet med Superligaen. Så mange spillere er blevet matchet godt i pausen. Desuden har vi spillet to testkampe mod HB Køge og Viborg, hvor drengene har fået minutter i benene. Så vores kampform er holdt fint ved lige, siger Andersen.

Selvom truppen er været meget spredt, har holdet dog haft tid til at finpudse nogle ting på banen. Blandt andet er holdet styrker blevet analyseret.

- Vi har kigget meget på, hvad det er vi har gjort godt. Hvorfor vi har lavet så mange mål, og hvordan chancerne er blevet skabt. Samtidig har vi kigget på vores defensiv, hvor jeg synes vi har lukket lidt rigeligt mål ind. Der har vi blandt andet kigget lidt på vores presspil, fortæller Kenneth Andersen.

Lørdagens modstander ligger midt i rækken, og der er tale om et ikke ueffent hold, som FCM skal tage seriøst understreger træneren.

- De spillede senest 1-1 mod et meget stærkt Esbjerg-hold. Så det er ikke bare et mandskab vi kan køre henover, hvilket vi i øvrigt ikke forventer at gøre mod nogle hold, siger Kenneth Andersen og fortsætter.

- Vi skal finde tilbage til det vi selv ønsker at levere. Spiller har sammen lavet en ’Standart of performance’. Det handler om, at vi har nogle ting, som vi kræver og forventninger af os selv og hinanden hver gang. Det er de ting, som vi i hver træning og kamp som minimum skal yde.

Om FCM-mandskabet lever op til egne krav vil vise sig på lørdag, når kampen fløjtes i gang kl. 15.15 på Wunderelf Arena i Ikast.