10.10.2014, 09:54 | Af: Administrator

FC Midtjylland forlænger med Rømer

André Rømer og FC Midtjylland er blevet enige om en ny aftale, som binder højre backen til den midtjyske hede indtil sommeren 2019.

- Nu er man ved at blive en rigtig jyde.

Ordene kommer fra André Rømer, som netop har sat sin signatur på en ny kontrakt med FC Midtjylland.

Dermed fortsætter det parløb, som begyndte i 2008, da André Rømer som 15-årig tjekkede ind på ulvenes akademi i Ikast. Siden har karrieren taget fart for den unge Køge-knægt, der i 2012 fik sin første fuldtidskontrakt, og som i dag er en fast bestanddel af førsteholdstruppen i FC Midtjylland.

I 2013 blev den alsidige fighter hædret som årets fund i FC Midtjylland, men da Rømer som 19-årig blev rykket op i superligatruppen, var det noget af en omvæltning, som mødte den tidligere akademispiller.

- Jeg har altid været en rolig spiller, men jeg var lidt febrilsk, lige da jeg kom op i førsteholdstruppen. Jeg tænkte for meget over tingene frem for at gøre det, der faldt mig naturligt. Det er jeg begyndt at gøre, og jeg har fået mere selvtillid og tro på tingene, siger André Rømer.

I sin første tid som senior blev han brugt både på den centrale midtbane og som højre back. Backpositionen var ny for Rømer, og selv om tingene i begyndelsen ikke lå på rygraden, som de gjorde, når han boltrede sig på midtbanen, så er det på højre back, han har fået fuld tid i de seneste seks kampe. Og han er klar til at kæmpe med anfører Kristian Bach Bak om pladsen i højre side af forsvaret.

Vil bide sig fast
- Jeg føler, jeg har vist, at jeg kan være med. Jeg vil give ham kamp til stregen, så han ikke bare kan komme direkte ind efter sin skade og spille fra start uden at præstere, siger Rømer, der har et klart mål for den nye kontraktperiode.

- Det er at spille mig fast ind på holdet og være en fast del af start-11. Det er det, jeg kæmper for, og så kan jeg forhåbentlig engang i fremtiden tage springet videre til udlandet, siger André Rømer, der er glad for at have sin fremtid på plads.

- Det vigtigste for mig er, at fremtiden er sikret. Nu kommer der ro på, og jeg kan fokusere 100 procent på fodbolden, siger Rømer, der er tilfreds med den udvikling, han har været igennem siden springet til seniorfodbold.

Print-Selv-Billetter: FC MIDTJYLLAND - SILKEBORG IF SØNDAG D. 19. OKT. KL. 14.00 - KØB BILLETTER HER

- Jeg har været fint tilfreds. Der er stadig ting, jeg gerne vil bygge på, men i forhold til, hvor jeg var for to og et halvt år siden, så er det gået hurtigt med min udvikling. Jeg synes også, jeg har bevist, at jeg kan være med på det her niveau.

Den alsidige højre back har sin store andel i den gode sæsonstart, som midtjyderne har fået.

- Jeg har spillet mere end i sidste sæson, så jeg føler lidt mere, at jeg er del af det, selv om jeg også fik indhop i sidste sæson. Men det er noget andet at være med fra start og spille 90 minutter, siger Rømer, der ser store muligheder for holdet.

- Der er ikke nogle grænser for, hvor langt vi kan nå. Det handler om at holde fokus og hele tiden bevare benene solidt plantet på jorden og ikke blive for storsnudede. Vi skal fortsætte med det, vi er gode til og ikke tænke så meget på de andre hold. Vi har fået en drømmestart, og jeg tror på, vi kan bygge videre på den og spille med i toppen.

Modstandskraft og vedholdenhed
På direktionsgangen er sportsdirektør Claus Steinlein glad for, at man har forlænget kontrakt med endnu en tidligere akademispiller.

- André er en af vores egne, og vi er altid glade, når vi skriver kontrakt eller forlænger med en af de spillere, som vi selv har uddannet. André kom til Akademiet som 15-årig, og det har været dejligt at følge den udvikling, som han har været igennem både på og uden for banen. Han har gjort det godt og har taget næste step og skabt endnu større konkurrence i truppen, siger Steinlein.

Også på trænerkontoret er der glæde over forlængelsen med den alsidige spiller, som var en af otte spillere, som blev rykket op i førsteholdstruppen i 2012.

- André var en af dem, der var med på yderste mandat, men han har arbejdet sig op og er i dag en spiller, vi kan regne med, og som dækker mange pladser. Det er dejligt at se en spiller tage næste step og lægge yderligere lag på sit spil og vise, at han har den modstandskraft og vedholdenhed, der skal til for at slå igennem på superliganiveau, siger cheftræner Glen Riddersholm.

- Han har kontinuerligt fået mere og mere spilletid, og det er kulminationen, han er i gang med i øjeblikket, hvor han gør en rigtig god figur. Han er rolig på bolden og læser spillet godt. Han er en allrounder og har mange facetter i sit spil. Vi glæder os til at tage de næste udviklingstrin i hans fodboldfremtid, så vi kan gøre ham endnu dygtigere, for der ligger stadig et stor uforløst potentiale.

André Rømer har 41 gange optrådt for ulvenes bedste mandskab og har kvitteret med en enkelt scoring. Næste opgave for Rømer og co. er hjemmekampen mod Silkeborg den 19. oktober.