06.10.2014, 14:30 | Af: Administrator

FC Midtjylland investerer i fremtiden

Holdingselskabet ud af regnskabsåret 2013-14 som forventet – ny ejer klar til nye investeringer.

 

Målene er klare i Superligaklubben FC Midtjylland. Frem mod 2020 skal klubben tre gange kvalificere sig til et europæisk gruppespil, FCM’s Fodboldakademi skal bevare sit historiske forspring og positionere sig som Skandinaviens stærkeste, og så skal det kommercielle fundament under klubben udvides og styrkes.

- Det er de pejlemærker, vi styrer efter,” konstaterer klubbens nye formand Rasmus Ankersen.

Midlerne til at nå målene er klart definerede. Klubben har over sommeren købt transferrettighederne til en gruppe nøglespillere tilbage. Samtidig er truppen styrket ved erhvervelsen af profiler som den tidligere landsholdsforsvarer Jim Larsen og den finske landsholdsspiller Tim Sparv. Klubben har forlænget kontrakterne med en række bærende navne. Desuden investerer FC Midtjylland markant i klubbens Fodboldakademi samt et banebrydende testsystem på Wunderelf Arena i Ikast og MCH Arena i Herning. Endelig har klubben styrket sig administrativt.

- Det giver øgede udgifter her og nu. Men det er led i en langsigtet strategi og bevidst investering, der skal styrke og udvikle klubben og resultere i en bæredygtig og gennemsigtig fodboldforretning, der på sigt bliver mindre afhængig af indtægter fra spillersalg,” forklarer Rasmus Ankersen.

For regnskabsåret 2014-15 forventer FCM Holding A/S således en omsætning på ca. DKK 80 mio. og et resultat før skat på mellem DKK minus 35 mio. og DKK minus 40 mio. Dertil kommer en ekstraordinær engangsomkostning til indiske Shrinivas Dempo på DKK 10,4 mio.

I begyndelsen af juli erhvervede den engelske investor Matthew Benham aktiemajoriteten i FCM Holding A/S. Englænderen, der ejer den engelske Championship-klub Brentford FC, har været med til at definere de nye mål og bevidste strategi, der løfter klubben fra de senere års turn-around plan til en kontrolleret vækststrategi.

- Der er tale om betydelige investeringer i bestræbelserne på at nå ambitiøse mål. Men forandring tager tid, og mit engagement i FC Midtjylland er en langsigtet investering, som jeg glæder mig til at følge i årene fremover. FCM udvikler sig spændende, og jeg er klar til yderligere investeringer i klubben,” forklarer Matthew Benham, hvis involvering i FCM Holding A/S altså har ændret forudsætningerne for fodboldforretningen markant.

- Vi skal være en fast bestanddel af toppen af dansk fodbold, landets bedste talentudviklere og styrkes som kommercielt brand. Men vi skal fortsat gøre det ud fra en regional forankring, hvor den lokale opbakning fra sponsorer og tilskuere er helt afgørende,” supplerer FCM-formand Rasmus Ankersen.

Sportslig succes trods økonomisk trimning

FCM Håndbold spillede en stor sæson og vandt sølv i både ligaen og pokalturneringen. Samtidig høstede holdet succes og anerkendelse i Champions League, hvor holdet nåede Final 4 stævnet i Budapest og endte med en fjerdeplads blandt Europas bedste mesterhold.

De sportslige resultater skal ses i lyset af gennemførte besparelser sammenlignet med året får. Håndboldselskabet forbedrede driftsresultatet med DKK 1,7 mio. fra minus DKK 2,1 mio. i 2012/13 til minus DKK 0,4 mio. i 2013/14. Det samlede resultat før skat udgjorde et underskud på i alt DKK 1,0 mio. i regnskabsåret 2013/14

FCM Holding A/S ud af 2013-14 som forventet

Trods øgede indtægter kom FC Holding A/S ud af regnskabsåret 2013-14 med et underskud før skat på DKK 15,6 mio. mod et underskud før skat på DKK 2,5 mio. året før. De øgede indtægter kan blandt andet henføres til fodboldklubbens gode placering og flere tilskuere på MCH Arena.

De øgede udgifter skyldes blandt andet en bevidst strategi om ikke at sælge fodboldspillere i bestræbelserne på at vinde det danske mesterskab.

- Resultatet er som forventet og som vi har meldt ud året igennem,” siger Rasmus Ankersen, der betegner resultatet som ”mindre tilfredsstillende.”

FCM Holding A/S årsregnskab 2013/2014 >>