06.10.2014, 21:16 | Af: Administrator

FCM tager afstand fra fan-vold

Stoltheden over den flotte 5-1-sejr over Hobro fredag aften på DS Arena er blegnet noget efter bulletinerne om episoder med voldelige FCM-tilhængere under og efter kampen.

Fredag aften var der stolthed og glæde i FC Midtjylland. Dels over den overbevisende 5-1 sejr ude over Hobro IK, dels over den massive opbakning, som Superligaens førerhold fik med op mod 800 midtjyder på lægterne bag det ene mål.

Men stoltheden er blegnet noget efter bulletinerne om flere episoder med voldelige FCM-tilhængere under og efter kampen. Blandt andet skulle en kvindelig kontrollør være blevet forulempet af flere FCM-tilhængere, mens en FCM-fan allerede har fået tre års karantæne for at have slået ud efter en anden kontrollør.

Det er svært på videobillederne at se præcist, hvad der foregår omkring episoden med den kvindelige kontrollør, men vi har hjulpet med efterforskningen og givet politiet navne og oplysninger på et par af dem, der var involveret, forklarer FCM’s sikkerhedschef Anders Bach Jensen, der selv var til stede på stadion i Hobro.

FC Midtjylland har allerede reageret med en langvarig karantæne til den fan, der slog ud efter en anden kontrollør, og FCM-direktør Hans Krabbe tager skarpt afstand fra episoderne fredag aften.

- Jeg stod selv på tribunen bag målet og glædede mig over, at så mange midtjyder havde taget turen. Der var både familier og fædre, der havde taget tidligt fri og drengene med til fodbold. Det var en virkelig god oplevelse. Desto mere træt af det og skuffet bliver man, når det kommer frem, at et fåtal ikke er i stand til at opføre sig ordentligt, siger Hans Krabbe.

Episoden med den kvindelige kontrollør undersøges nu af politiet.