13.10.2014, 08:27 | Af: Administrator

Gemmer: Dejligt at være med landsholdet igen

Jonas Gemmer var i sidste uge af sted med det danske U19-landsholds, der mødte Ukraine i to kampe. Også den tidligere FCM-spiller Joachim Andersen var med.

Mens der har været kamppause for de fleste FC Midtjylland-spillere i weekenden, så har Jonas Gemmer fået to kampe i benene. Det dansk U19-landshold testede nemlig formen mod Ukraines ditto.

Og det var med Gemmer tilbage i den danske trup, efter at en skade tvang ham til at melde fra til den seneste landsholdssamling i september.

- Det var dejligt at være samlet igen. Sidste gang var jeg skadet, så det var dejligt at trække landsholdstrøjen over hovedet igen. Det betyder meget at være en del af det, siger Jonas Gemmer, der for nyligt satte sin underskift på en ny fem-årig aftale med FC Midtjylland.

Det midtjyske midtbanetalent begyndte på bænken i det første opgør mod Ukraine, men blev sendt i aktion i anden halvleg i den danske 1-0-sejr. Kampens afgørelse faldt allerede efter et kvarter, da den tidligere FC Midtjylland-spiller Joachim Andersen, der sidste sommer blev solgt til hollandske Twente, sendte et frispark direkte i kassen.

I det andet opgør mod ukrainerne var det med Jonas Gemmer med fra start på den danske midtbane, og han kunne se de danske talenter komme foran i begyndelsen af anden halvleg. Men på fire minutter fik de ukrainske gæster vendt opgøret og kom på 2-1, men med et kvarter igen udlignede Danmark til slutresultatet 2-2.

- Vi holder nullet i den første kampe og spiller fint, men vi brænder for mange chancer. Det gør vi også i den anden, så vi skal blive mere kyniske foran mål, og bliver vi det til det, så ser det godt ud, for vi spillede godt, siger Gemmer.

- Jeg er fint tilfreds med det, jeg fik vist, selv om jeg ved, at jeg kan levere bedre. Men det var acceptabel det, jeg fik vist.

Næste gang de danske talenter skal i kamp er den 12. november, når Albanien venter i den første EM-kvalifikation, mens Wals er modstanderen to dage senere. Den 17. november venter Portugal, og det er et opgør, som Gemmer ser frem til.

- Først og fremmest håber jeg, jeg kommer med til kvalifikationskampene. Det bliver nogle svære, men fede kampe. Det er altid mere spændende at spille kvalifikationskampe, hvor man spiller om point, end træningskampe, siger Jonas Gemmer, som især ser frem til opgøret mod Portugal.

Nummer et og to fra EM-kvalifikationen går videre til Elite Round, hvor der skal kæmpes om deltagelse ved næste års EM-slutrunde.