09.10.2014, 08:04 | Af: Administrator

Godt humør sendte regnen i baggrunden

Smilene var store, grinene høje og nysgerrighed stor, da FC Midtjylland-spillerne besøgte 13 samarbejdsklubber.

Landskampspause i Superligaen betyder ikke, at spillerne ligger på den lade side. For Tirsdag satte superligatruppen sammen med flere akademispillere kursen mod en række af FC Midtjyllands mange samarbejdsklubber.

Og selv om den silende regn gjorde sit for at ødelægge den gode stemning og de store forventninger, så var den end ikke i nærheden at kunne sætte en dæmper på de mange unge fodboldspillere, som i ugevis havde set frem til besøg af FC Midtjylland.

- Det er sjovt. Godt at Igboun er her. Det er sejt. Rigtig fedt at de vil komme til sådan en lille klub som Ørnhøj, lød det blandt andet fra spillerne på Ørnhøj Stadion, som havde besøg af Jim Larsen, Sylvester Igboun og akademispilleren Mads Døhr Thychosen.

I Skjern tog den ene storsmilende drengespiller efter den anden imod Morten 'Duncan' Rasmussen, Musefiu Ashiru, Kristian Dirks Riis og Skjerns helt egen akademispiller Gloire Rutikanga.

Også her spillede vejret et puds, for da tørvejr skiftede til regn, torden og lyn måtte træningen stoppes. Det kunne dog ikke ødelægge en god eftermiddag i Skjern. En hurtig beslutning blev taget og et improviseret pressemødet i klubhuset blev sat op. Og her fik de unge fodboldspillere mulighed for at stille lige de spørgsmål, da havde til idolerne. Og især Duncan var en populær herre.

I Billund havde FCM-spillerne nærmest magiske evner. For heller ikke her viste vejret sig fra sin pæneste side, men da Jakob Haugaard, Izunna Uzochukwu samt akademispillerne Oliver Ottesen og Mikael Anderson trådte ind på Billund Stadion blev det tørvejr for en stund.

I Grinsted var det Lasse Heinze, Pione Sisto og akademispilleren Anders Hagelskjær, der gav de unge fodboldspillere en stor oplevelse, og drengene arbejdede hårdt for at vise sig frem for de professionelle spillere fra FC Midtjylland. Koldby-Hørdum IF fik besøg af André Rømer, Alexander Nicolajsen og Sebastian Hairing Lodahl og vurderet ud fra mængden af glade børn, så leverede de tre FCM-spillere en god indsats på Koldby Stadion.

- Det var sjovt at være med til at spille kamp. Jeg synes, at de tre FC Midtjylland-spillere var gode til at fortælle os, hvad vi skulle gøre, og de lærte os nogle gode finter, fortæller Jeppe Andersen og suppleres af Laura Bjerregaard Sørensen.

- Det var rigtig sjovt at være med til. Jeg synes, at jeg har lært meget af det her. Og det var spændende at høre om deres oplevelser som professionelle fodboldspillere, siger hun.

Også Kibæk IF, Frem Thyregod, Sjørring Boldklub, Sunds IF, Spjald IF, Skarrild/Karstoft IF, Brande IF og SHN Ulfborg havde besøg af FCM-spillerne. I alt besøgte FC Midtjylland 13 samarbejdsklubber, og klubben vil gerne sende et stort tak til de 13 klubberne for fantastiske arrangementer.

Læs meget mere om besøgene i samarbejdsklubberne på Klubsamarbejdets hjemmeside HER >>