08.10.2014, 06:35 | Af: Administrator

Hårdt slid belønnes med lang kontrakt

For tre år siden skiftede han de trygge rammer i Køge ud med en helt ny hverdag i Ikast. For Jonas Gemmer drømte om at blive professionel fodboldspiller. Nu er ihærdigheden blevet belønnet, og midtbanetalentet har skrevet under på en femårig kontrakt med FC Midtjylland.

- I starten tænkte jeg lidt: ”Hvad laver jeg her? Hvorfor er jeg flyttet?”  
Sådan fortæller midtbanetalentet Jonas Gemmer om sin allerførste tid hos FC Midtjylland.

Gemmer var flyttet væk fra de trygge rammer på  Sjælland, hvor han efter gode præstationer i Køge-trøjen skiftede til FC Midtjyllands akademi. Vennerne og familien var pludselig noget længere væk, og en ny hverdag med et professionelt træningsmiljø, skole og store drømme var pludselig en realitet for den dengang 15-årige sjællænder.

Nu har Jonas Gemmer sat sin underskrift på en femårig aftale med Superligaens øjeblikke førerhold FC Midtjylland. Aftalen sikrer både glæde og tryghed for den arbejdsomme midtbanespiller.

- Det giver stor ro at vide, at jeg kan bygge videre på min gode udvikling. Jeg ville selvfølgelig allerhelst være fast mand lige nu, men der er rigtig hård konkurrence om midtbanepladserne i klubben. Nu kan jeg bygge videre på mine styrker, og forbedre de steder hvor jeg skal bygge på, fortæller Jonas Gemmer.

Det hele begyndte som fireårig hos Hvidovreklubben Rosenhøj Boldklub. En klub som også har opfostret store spillere som Daniel Agger og Michael Kron-Dehli. Turen gik med et stop i Greve senere til Køge Boldklub, hvor fodbolden begyndte at blive mere seriøst for midtbanespilleren. Her meldte FC Midtjylland sig på banen. Efter den lidt svære start begyndte tingene at flaske sig for Gemmer.

- Træningsmiljøet var jo virkelig godt. Gode trænere og dygtige med- og modspillere gjorde, at jeg selvfølgelig blev herovre. Jeg skulle lige vænne mig til det hele, men så blev jeg jo senere rigtig glad for at være her, fortæller Gemmer.

Det sværeste i starten for Jonas Gemmer var savnet til vennerne. Han kom sjældent hjem i weekenderne, men med tiden opbyggede han nye venskaber i det jyske. Ambitionerne og den professionelle hverdag overskyggede alt andet, og efter tre stærke år på Akademiet er det tid til at stille nye krav til sig selv.

- På den korte bane vil jeg rigtig gerne tættere på holdet. Jeg tror, at hvis jeg træner til det berømte tital hver gang, så vil det også blive belønnet. Jeg har store drømme og mål, men man må tage ét skridt ad gangen nogle gange, siger Gemmer.

- Om mange når når min karriere er slut, så vil jeg gerne huskes som en hård og kontant midtbanespiller. En der altid gav sig 100 procent for holdet og gik hårdt til den i nærkampene. Uden for banen er det nok en kontrast til den spiller jeg vil være. Jeg ønsker at folk husker mig for en som de altid kunne snakke med og komme til.

FCM har tålmodighed
Hos FC Midtjyllands øverste ledelse er man godt tilfreds med Gemmers udvikling. Man håber på, at talentet på sigt kan bide sig fast på holdet.

- Jonas er en spiller, som har arbejdet hårdt og målrettet, lige siden han kom som 15-årig. Han er fortsat ungdomsspiller, og vi skal have tålmodighed med ham. Men vi tror på, at han kan fortsætte sin udvikling videre op i FC Midtjylland, og derfor har vi også skrevet en femårig kontrakt med ham, fortæller sportsdirektør Claus Steinlein.

Jonas Gemmer fik allerede sin førsteholdsdebut som 17-årig i august 2013 i pokalturneringen. Måneden efter kom så Superliga-debuten, da Gemmer spillede over for Nicolai Stokholm i en sejr over FC Nordsjælland på hjemmebane.

Cheftræneren Glen Riddersholm ser da også nogle stærke spidskompetencer hos midtbanesliderender i øjeblikket er af sted med det danske U19-landshold, der møder Ukraine i to venskabskampe

- Han er et produkt af vores egen talentudvikling, og det er meget tilfredsstillende. Han snuste til Superligaen i sidste sæson, og vi har stor tillid til Gemmer. Omvendt skal vi huske på, at der stadig er lang vej fra Akademiet til at være fast mand for Superligaen. Men vi tror meget på ham, siger Glen Riddersholm, som også  uddyber, hvad det er, Jonas Gemmer er så god til.

- Han har noget af det, som vi virkelig leder efter og mangler i dansk fodbold. Hans ærgerrighed er enorm, og forskellen på Jonas og mange andre er, at han ikke bare siger tingene - han gør også noget ved dem. Hans vindergen er hans største spidskompetence, og han indeholder mange af de kvaliteter, som vi sætter pris på  her i FCM.

Jonas Gemmer har fortsat alderen til at være ungdomsspiller i endnu en sæson, men han træner altså nu fast med de ’store’  drenge. FC Midtjylland og Gemmer har papir på hinanden frem til sommeren 2019. Han står noteret for fire førsteholdskampe for FC Midtjylland.