27.10.2014, 15:19 | Af: Administrator

Lokal hurtigløber får akademikontrakt

Andreas Poulsen, der kommer fra samarbejdsklubben Ikast KFUM, har fejret sin 15 års fødselsdag ved at sætte sin autograf på en akademikontrakt.

Når fodboldbanen ligger så tæt på ens hjem, at man på blot et par minutter står på den grønne plæne, ja hvorfor så ikke begynde i den lokale klub. Cirka sådan blev der tænkt i hjemme i Ikast, da Andreas Poulsen skulle i gang med en sportsgren og blev meldt ind i Ikast KFUM.

Og det skulle vise sig at være en god idé, for hurtigt viste Ikast-drengen sit talent med læderkuglen. Det gav ham en plads på FCM Elitefodboldskole som U13, U14 og U15-spiller, og i dag er han tilbage i hjembyen Ikast, hvor han går på ulvenes fodboldakademi.

- Da vi sad til mødet, og jeg fik at vide, at jeg havde fået en plads på Akademiet, blev jeg helt lettet. Det var rigtig dejligt. Det betyder meget for mig, og det var det, jeg gerne ville. Nu ved jeg, at jeg i de kommende tre år bliver udviklet og kan blive endnu dygtigere, siger Andreas Poulsen.

Han gjorde sig ikke mange overvejelser, inden der blev sagt ja tak til tilbuddet om en plads på Akademiet.

- Siden jeg spillede U15, vidste jeg, at det var det, jeg gik efter. Jeg har hørt meget godt om Akademiet, som har gode trænere og er et af de bedste udviklingsmiljøer i Danmark. Så jeg var ikke i tvivl om, at det var det rette sted for mig, siger Poulsen.

Han har både gjort sig på den centrale midtbane og i angrebet, men det er på kanten, han har vist sine største kvaliteter, og det var da også præstationerne på kanten, som i sidste uge gav ham landsholdsdebut for U16-landsholdet.

Og sammen med en tur til England rangerer landkampen på Green Arena i Ringkøbing da også blandt de allerstørste oplevelser i det endnu unge fodboldliv.

- En af de største oplevelser, jeg har haft med fodbolden, var, da vi var i London, hvor vi spillede mod Tottenham. Vi så deres træningsanlæg, hvor der var masser af vagter, og spillede på en super god bane. Det var en stor oplevelse, og det var stort at spille mod så godt et hold. Man kunne mærke, at tempoet var højere, end vi var vant til. Vi vandt 4-3 med en scoring til allersidst, husker Poulsen.

I årene på Herning Elitefodboldskoler nævner kantspilleren særligt to trænere, som har haft stor betydning for den positive udvikling, han har været igennem.

- Kent Tornøe og Anders Nim har haft stor betydning for min udvikling.  Kent havde jeg, da begyndte som U13, og han har hele vejen igennem troet på mig og arbejdet hårdt med mig. Anders har så fortsat med at udvikle mig, og jeg tog et kæmpe skridt i min U15-tid, fortæller Andreas Poulsen.

Nu er U15-tiden skiftet ud med Akademiet og U17 Ligaen, og det sætter drømmene i gang hos den skudstærke hurtigløber.

- Min helt store drøm er at komme til udlandet og spille for en stor klub. Det er det, jeg går og drømme om, siger Poulsen, der dog også har mere kortsigtede drømme i hovedet.

- Først og fremmest er det at få så meget spilletid som muligt på U17-holdet og så spille med omkring reserveholdet om et år eller to.

Og det er da heller ikke helt urealistisk, at drømmene i de kommende år kan vekslet til realiteter, for ifølge akademichef Flemming Broe gemmer der sig et stort potentiale i spilleren fra samarbejdsklubben Ikast KFUM.

- Andreas har rigtig meget fart, han er gennembrudsstærk, og så har han har gennemgået en fantastisk udvikling. Han er en teknisk velfunderet spiller, men han skal blive endnu mere kynisk i sine afslutninger og udnytte sin gode fart endnu bedre. Han er en god assistspiller, godt bygget, og så har han gjort en fin forskel som førsteårs på U17-holdet, og det var meget fortjent, at han blev udtaget til landsholdet, siger Flemming Broe.

Også hans tidligere træner på FCM U15-holdet Anders Nim ser nogle spændende kvaliteter hos Poulsen.

- Han er en meget målrettet spiller, som kan lide at selvtræner og hele tiden har for øje at blive bedre. Han er en hurtig og teknisk stærk spiller. Skal man pege på et sted, hvor han fortsat skal udvikle sig, så er det, at han skal blive endnu mere konstant i sine præstationer. Men han er blandt de bedste kantspillere i sin årgang, og det var fuldt fortjent, at han fik landsholdsdebut, siger Anders Nim.

Andreas Poulsen skal sammen med resten af U17-holdet i kamp på lørdag, hvor holdet hjemme på Wunderelf Arena tager imod FC København.