13.10.2014, 13:28 | Af: Administrator

Reserverne viste vejen

God generalprøve: FCM II tilføjede Silkeborg det første nederlag i årets reserveliga

Mandagen bød på en forsmag på weekendens superligaopgør, da Silkeborg og FCM's reserver satte hinanden i stævne på Mascot Parks velplejede græstæppe.

Kampen bød på et comeback til FCM's Tim Janssen, og hollænderen behøvede ikke lang tid for at gøre opmærksom på sig selv.

Mikkel Frankoch (billedet) lagde bolden i en bue henover Silkeborgs bagkæde, hvorefter Janssen firsttimede bolden over i det modsatte hjørne.

En jævnbyrdig første halvleg bød på chancer til begge mandskaber, men en velspillende Lasse Heinze sørgede for, at FCM II kunne gå til pause med føringen intakt.

Effektive omstillinger
Der gik dog kun få minutter af anden halvleg, før Silkeborg fik udlignet. Den tidligere akademispiller Sune Kiilerich gik til baglinjen og slog et fladt indlæg, som Morten Beck Andersen kunne spadsere ind over stregen.

Efter udligningen overtog Silkeborg styringen med kampen - FCM'erne stressede med bolden, og havde svært ved at fastholde bolden på egne fødder. Resultatet var, at holdet kom til at stå lavt på banen, og måtte løbe meget for at forhindre Silkeborg i at komme frem til chancer.

Det arbejde udførte holdet til gengæld også dygtigt, og samtidig var man hele tiden farlig i omstillingsspillet. Det kom til udtryk kort efter udligningen. David løb i ryggen på en Silkeborg-forsvarer, modtog bolden og udplacerede Thomas Nørgaard i Silkeborg-målet.

Kort efter fik FCM II igen sat en god omstilling op. Mikkel Duelund og Marco Larsen spillede sig op igennem midten, før bolden blev lagt ud til Alexander Munksgaard, der sendte et indlæg ind i panden på Paul - 3-1 efter et eksemplarisk angreb.

Silkeborg forsøgte at fremtvinge reduceringen, men FCM-defensiven holdt stand, godt hjulpet af gode indgreb fra Lasse Heinze, når det var ved at brænde på. Der var undervejs spilletid til ni spillere fra FCM's U19 hold.

- Vi ville gerne have haft bolden mere, og vi skabte ikke så mange chancer, som vi er vant til. Det var de defensive dyder, en effektiv offensiv og en portion held, der blev afgørende i dag, fortæller A+ træner Lars Friis, der glæder sig over de perspektiver, sejren giver.

- Nu har vi to point ned til OB som vi møder næste gang, og har også spillet to kampe færre end dem. Kan vi tage derover og vinde, ser det rigtig godt ud, erklærer Friis.

Udekampen mod OB spilles tirsdag d. 21/10 kl. 15.00 på TREFOR Park. Se stilling og resultater fra Reserveligaens Pulje 2 her.

SE HØJDEPUNKTER FRA OPGØRET HER

Silkeborg IF II - FC Midtjylland II 1-3 (0-1)
3' 0-1 Tim Janssen (assist Mikkel Frankoch)
48' 1-1 Morten Beck Andersen
51' 1-2 David Akintola (assist Mikkel Duelund)
57' 1-3 Paul Onuachu (assist Alexander Munksgaard)

Opstilling FCM: Lasse Heinze - Kristian Bach Bak (46' Alexander Munksgaard), Rasmus Lauritsen, Francis Dickoh (46' Rasmus Nissen), Frederik Møller - Mikkel Frankoch (89' Gloire Rutikanga), Mikkel Duelund (86' Razak Adebayo Odeyemi), Tim Janssen - Marco Larsen, David Akintola (66' Anders Hagelskjær), Paul Onuachu

Opstilling SIF: Thomas Nørgaard - Sune Kiilerich, Simon Jakobsen (67' Gustav Dahl), Jesper Mikkelsen - Frans Dhia Putros (24' Tobias Salquist), Sammy Skytte (77' Tobias Madsen), Nicolaj Køhlert, Christian Sørensen - Adeola Runsewe, Morten Beck, Robert Skov (61' Nicklas Røjkjær)