28.10.2014, 18:54 | Af: Administrator

Sikkert FCM-avancement mod Aarhus Fremad

På MCH Arena spillede FC Midtjylland sig overbevisende videre til 4. runde af DBU Pokalen.

FC Midtjylland fik tirsdag aften besøg af Aarhus Fremad i pokalturneringens 3. runde. Men selv om traditionsklubben fra Aarhus var gæstehold på MCH Arena, så var de sorte og gule egentlig officielt hjemmehold. Kampen var nemlig flyttet fra Riisvangen Stadion til grønsværen i Herning.

For FC Midtjylland var der startpladser til Marcos Ureña, Kristoffer Olsson, Marco Larsen, Frederik Møller og mest iøjnefaldende den blot 17-årige Mikkel Duelund.

Marco Larsen var FCM’s bedste bud på en første målscorer. I hvert fald kom offensivspilleren til hele tre afslutninger på to minutter, hvoraf Jannick Friis måtte diske op med en glimrende fodparade på den ene af dem. Men Larsen skulle ikke score – endnu.

Danmarksserie-holdet havde dog også deres forsøg og var især tæt på efter et perfekt frisparksindlæg. Andreas Damgaard kom helt fri, men forsvarsspillerens hovedstød sneg sig lige akkurat uden om Jakob Haugaards mål.

Kort efter var Mikkel Duelund tæt på at fremtvinge selvmål. U19-spilleren rykkede selv fri og gik til baglinjen, hvor hans flade indlæg endte i fødderne på Andreas Damgaard og måtte pareres af Jannick Friis.

Så gik den ikke længere for aarhusianerne. På et hjørnespark kom Onuachu først ved forreste stolpe, og den lange nigerianer headede bolden op i nærmeste målhjørne til 0-1. Eller 1-0, om man vil.

Kort efter kom også Marcos Ureña på måltavlen, da Frederik Møller fandt ham med et fladt indlæg. 0-2 stod der ved pausen.

De to mandskaber var kun lige kommet ud fra omklædningsrummene, før det blev 0-3. Et frispark uden for feltet lagde Kristoffer Olsson an til Tim Sparv, og han tordnede kuglen utageligt op i krydset.

Kort efter var Mikkel Duelund tæt ved, da han trak ind i banen og måtte afvises af Jannick Friis. Men i stedet var det Paul Onuachu, der umiddelbart efter kunne udbygge til 0-4 med sin anden scoring, efter et André Rømer-indlæg havde fundet ham tæt under mål.

Og så kom Larsen-scoringen. Paul Onuachu og Marcos Ureña lavede forarbejdet, der gav Marco Larsen en gratis chance, som han stensikkert bankede over i fjerneste hjørne. 0-5 i FC Midtjyllands favør.

Med ét minut tilbage skulle det dog lykkes for det officielle hjemmehold at reducere. Direkte på frispark krøllede Michael G. Pedersen bolden op i målhjørnet, og således sluttede det 1-5 på aarhusianernes midlertidige hjemmebane i Herning.

FC Midtjylland er sikkert videre til 4. runde, der spilles 2.-4. december.

(Billedet: Mikkel Duelund fik sin officielle FCM-debut mod Aarhus Fremad. Foto: Kaj B. Kristensen, FOTOØJET.dk)