31.10.2014, 19:20 | Af: Administrator

Sisto snørede nordsjællænderne

Med to scoringer var Pione Sisto hovedmanden bag FC Midtjyllands sejr på 2-0 over FC Nordsjælland.

Superligaens nummer ét og fire dystede i 13. rundes fredagskamp, hvor FC Midtjylland tog imod Ólafur Kristjánssons mandskab fra Farum.

Kampens første rigtig store chance faldt til hjemmeholdet, der havde siddet solidt på den indledende fase. Fra venstre satte Pione Sisto to mand og trak ind i banen, før han kun var en skostørrelse fra at gøre Petter Andersson til første målscorer.

Gæsterne var blot en trussel på et par omstillinger, men midtjyderne skærmede godt af, og der blev kriget og kæmpet i alle dueller og for alle bolde. Kun en enkelt gang var det rigtig farligt, da Søren Christensen fik snittet bolden på ydersiden af stolpen. Det var dog uden mål ved pausen.

Godt ti minutter inde i anden halvleg blev dét dog lavet om, da Petter Andersson blev trukket ned af Mario Ticinovic. Det takserede dommer Michael Tykgaard til et direkte rødt kort og et FCM-frispark på kanten af feltet, som Pione Sisto krøllede lækkert i kassen. 1-0 til FC Midtjylland og 11 mod 10.

Sydsudaneseren, der inden længe kan være dansk, var dog ikke færdig. Med et afrettet skud passerede han David Jensen for anden gang, og med knap tyve minutter tilbage så FCM for alvor ud til at skulle konsolidere sin førsteplads.

Pione Sisto var dog på hattrickjagt, og med en vild dribletur, hvor han snød fire mand, var missionen lige ved at lykkes for ham. Denne gang var David Jensen dog i vejen.

I overtiden blev Morten ’Duncan’ Rasmussen afvist af opstanderen efter et godt oplæg af anfører Kristian Bak. Og således sluttede det 2-0 på MCH Arena.

FC Midtjylland fører fortsat Superligaen, hvor holdet nu har 31 point. De nærmeste forfølgere fra Randers FC og F.C. København har begge 21 point og en kamp i baghånden. FCK møder hjemme SønderjyskE, mens Randers gæster Brøndby.

(Billedet: Dobbelt målscorer Pione Sisto. Foto: Kaj B. Kristensen, FOTOØJET.dk)

KAMPFAKTA:
Superligaen, runde 13:
FC Midtjylland – FC Nordsjælland 2-0 (0-0)

57' 1-0 Pione Sisto
73’ 2-0 Pione Sisto

Advarsler:
14’ Søren Christensen, FCN
18’ Uffe Bech, FCN
67’ Ivan Runje, FCN
79’ Sylvester Igboun, FCM

Udvisninger:
56’ Mario Ticinovic, FCN

Holdopstillinger (Udskiftninger):
FCM: 14 Jakob Haugaard, 6 Jim Larsen, 7 Jakob Poulsen, 8 Petter Andersson (74’ Kristoffer Olsson), 9 Morten ’Duncan’ Rasmussen, 15 Jesper Lauridsen, 26 Patrick Banggaard, 27 Pione Sisto, 32 Kristian Bach Bak, 43 Izunna Uzochukwu (63’ Tim Sparv), 44 Sylvester Igboun (82’ Marco Larsen).
Bænk: 25 Marco Priis Jørgensen, 3 Tim Sparv, 11 Marcos Ureña, 17 Kristoffer Olsson, 19 Marco Larsen, 28 André Rømer, 33 Paul Onuachu.

FCN: 1 David Jensen, 2 Ivan Runje, 3 Pascal Gregor, 5 Anders Christiansen, 7 Uffe Bech (78’ Emiliano Marcondes), 8 Patrick Mtiliga, 10 Martin Vingaard (58’ Alex Maxsø), 12 Joshua John (87’ David Moberg Karlsson), 17 Søren Christensen, 20 Kasper Lorentzen, 23 Mario Ticinovic.
Bænk: 16 Runar Alex Runarsson, 4 Alex Maxsø, 11 Morten Nordstrand, 15 David Moberg Karlsson, 18 Emiliano Marcondes, 27 Mathias Hebo Rasmussen, 30 Marcus Ingvartsen.

Dommer:
Michael Tykgaard

Tilskuere:
6.543 på MCH Arena

Kampens FCM-spiller:
Pione Sisto