14.10.2014, 09:08 | Af: Administrator

Steinlein med i debat om det hele idrætsmenneske

FC Midtjyllands sportsdirektør Claus Steinlein var med, da flere store sportspersonligheder var samlet på Sektion for Idræt i Aarhus for at diskutere det hele idrætsmenneske.

Hvad kendetegner det hele idrætsmenneske? Hæmmer eller styrker uddannelse mulighederne for at nå til tops i eliteidræt?

Det var nogle af de spørgsmål, der blev diskuteret, da en række prominente navne i dansk topidræt deltog i debatten hos Sektion for Idræt på Aarhus Universitet.

FC Midtjyllands sportsdirektør Claus Steinlein var blandt gæstetalerne, og han fortalte med udgangspunkt i konkrete eksempler blandt andet om, hvordan klubben forsøger at udvikle de menneskelige kompetencer hos spillerne.

Det betød, at han både hev spillere frem, som er gået hele vejen på fodboldbanen, men han brugte også tid på at fortælle om nogle af de tidligere akademispillere, som senere har valgt en anden karrierevej.

Sportsdirektøren roste arrangementet og glædede sig over muligheden for at fortælle om Akademiet, som han selv var medstifter af tilbage i 2004.

- Det er altid spændende at få nye inputs fra andre og samtidig selv have mulighed for at byde ind med nogle ting. Vi fik mulighed for at fortælle om Akademiet og om, hvordan vi gør tingene her. Der har været mange skriverier og myter, og dem kunne jeg godt tænke mig at modbevise lidt, siger Claus Steinlein.

Han er ikke i tvivl om, at det er en vigtig debat, som man hele tiden skal prøve at forny.

- Vi skal altid diskutere, hvordan vi gør det bedre og mere optimalt. De spillere, som går igennem systemet nu, deres resultater ser vi måske først om ti år. Derfor er den løbende dialog og evaluering vigtig, fortæller Claus Steinlein, som mener, at det var lagt et nuanceret og godt sammensat program for dagen.

- Jeg talte meget praktisk. Jeg fortalte helt konkret, hvordan vi arbejder, mens andre havde en mere teoretiske tilgang. Det var fint at høre forskellige vinkler på tingene, siger sportsdirektøren.

Foruden Claus Steinlein var også Brøndbys sportsdirektør Per Rud på listen over talere. Udover de to fodbolddirektørerer stod også Team Danmarks direktør Michael Andersen, Jens Bundgaard fra AU Elite og professor på Sektion for Idræt på Aarhus Universitet Verner Møller for et indslag.

Seancen var arrangeret af Kristian Raun Thomsen, der er studielektor på Sektion for Idræt på Aarhus Universitet.