">

">

22.10.2014, 08:40 | Af: Administrator

Tre lokale drenge fik landsholdsdebut

Det danske U16-landshold spillede tirsdag aften den første landskamp for årgangen, da Tjekkiet gæstede Ringkøbing. En flot kulisse med tre FCM’ere på banen. Alle spillerne har spillet på FCM’s U13-15 hold. 

De har sunget den mange gange, nationalmelodien. Hjemme foran fjernsynet og måske endda fra tilskuerpladserne til Danmarks kampe. I går stod de bedste spillere i årgang 1999 selv på banen og lyttede til tonerne af ’Det er et yndigt land’.

Den første officielle landskamp for det nye U16-landshold blev tirsdag aften spillet på hjemmebane i Ringkøbing. Modstanderen var Tjekkiet og for danskerne var tre spillere fra FC Midtjyllands U17-hold i landstrænere start-11 formation.

Nicolai Damkjær, Mikkel Jakobsen og Andreas Poulsen. Alle tre spillere er gået fra FCM’s U13-15-hold og videre på Akademiet. Nu har de også taget næste skridt, da de i går debuterede i de rød/hvide farver.

Kampen sluttede 2-0 til Tjekkiet, efter at danskerne havde domineret store dele af opgøret. Drengenes træner i det daglige Svend Graversen glædede sig, trods nederlaget, over den danske indsats.

- Danmark spillede specielt en rigtig flot første halvleg. Der blev skabt mange chancer. Vores spillere gjorde det også godt på forskellige positioner på banen. Nicolai Damkjær viste stor ro og var god i opspillet, Mikkel Jakobsen fandt rigtig gode rum fra hans dynamiske 8’er position, og Andreas Poulsen var dygtig til at løbe dybt og var med i et par store chancer, fortæller Graversen.

U17-træneren glæder sig samtidig over det gode arrangement i Ringkøbing, som på trods af vejret var flot afholdt. samtidig håber han, at spillerne tager erfaringerne med sig.

- Det var en super god oplevelse i Ringkøbing. Det var rigtig flot, at se tre lokale drenge få landsholdsdebut i en samarbejdsklub. Og så er det jo en god læring for spillerne. Det med at skulle præstere for flere tilskuere, at synge nationalsangen og måle sig med de bedste i årgangen, siger Svend Graversen.

Også FCM’s akademidirektør Flemming Broe er stolt over spillernes udvikling.

- Det er et historisk gennembrud for den individuelle udvikling i den lokale talentudvikling. At have tre lokale spillere med til den første landskamp i årgangen er meget flot. Det er en stor cadeau til klubberne, som spillerne har været i, lyder det fra akademidirektøren, som også sender roser afsted mod Ringkøbing.

- Det var et virkelig godt arrangement. Selvom vejret var svært og banen blev mange våd, så var det virkelig godt arrangeret.

Nicolai Damkjær spillede hele kampen for danskerne, imens Andreas Poulsen og Mikkel Jakobsen spillede henholdsvis 48 og 72 minutter af kampen. Holdet får mulighed for revanche torsdag når de to hold mødes i Vildbjerg.