U16-landstræner Per Holm har udtaget sin første trup i årgang 1999. Tre FCM-talenter er en del af truppen alle har spillet på klubbens U13, U14- og-15-hold.

"> U16-landstræner Per Holm har udtaget sin første trup i årgang 1999. Tre FCM-talenter er en del af truppen alle har spillet på klubbens U13, U14- og-15-hold.

">

09.10.2014, 11:25 | Af: Administrator

Tre lokale spillere på U16-landsholdet

U16-landstræner Per Holm har udtaget sin første trup i årgang 1999. Tre FCM-talenter er en del af truppen alle har spillet på klubbens U13, U14- og-15-hold.

Nye talenter skyder frem på den danske fodboldscene hvert år. Nu er endnu en årgang blevet klar til landsholdsfodbold, hvorfor U16-landstræner Per Holm har udtaget sin trup til de første kampe.

FC Midtjylland er stærkt repræsenteret i truppen, idet tre spillere har kæmpet sig med i den 20-mand store trup. Der er tale om Nicolai Damkjær, Andreas Poulsen fra Ikast KFUM og Mikkel Jakobsen fra Grindsted GIF. 

Alle tre spillere har spillet på FC Midtjyllands U13-15-hold og går i dag på Akademiet i Ikast. Akademidirektør Flemming Broe glæder sig over, at det er lykkedes tre spillere, som har fået deres fodboldopdragelse på klubbens ungdomshold, at spille sig på landsholdet.

- Det er en kæmpe cadeau til alle trænerne og de mennesker, som er omkring FCM Elite Fodboldskole. Det er jo ikke bare et gennembrud, men en enormt flot præstation. Spillerne fortjener selvfølgelig også stor ros, for de har arbejdet stenhårdt på det her, siger Flemming Broe.

Akademidirektøren mener også, at udtagelserne beviser, at de individuelle færdigheder udvikles stærkt på fodboldskolen.

- Vi har lavet flotte resultater til stævner, og når vi har mødt udenlandske hold. Denne udtagelse understreger, at det ikke blot er holdene, der fungerer, men at den individuelle udvikling følger stærkt med, siger Flemming Broe og mener, at udtagelsen giver endnu mere mod på fremtiden.

- Det er jo et skulderklap til et endnu meget ungt projekt. Det giver os troen på, at vi gør de rigtige ting, og at vi er på rette vej, slutter Broe.

Også U15-træneren Anders Nim roser udviklingen og peger især på, at mentaliteten og målrettetheden er i top.

- For alle tre spillere var det ikke noget, der lå i kortene, at de skulle blive U-16-landsholdsspillere nu. Men deres tilgang og træningsparathed har været helt afgørende. Det er en flot udvikling, og det er generelt for deres årgang, at rekordmange er gået fra U15 til en plads på U17-holdet på Akademiet. Det vidner om hårdt og målrettet arbejde, fortæller Anders Nim, som tror på, at det individuelle og holdet følges ad.

- Vores primære opgave er at udvikle superligaspillere på sigt. Hvis vi gerne vil leve af vores egne spillere, så skal de også udvikles stærkt enkeltvis. Jeg tror dog også på, at gode holdpræstationer udvikler individet, siger U15-træneren.

U16-landsholdet skal møde Tjekkiet i to venskabskampe. Kampene spilles den 21. oktober i Ringkøbing og den 23. oktober i Vildbjerg.