25.10.2014, 15:50 | Af: Administrator

U17 fik dyre lærepenge i Farum

FC Nordsjælland-holdet var skarpere i tanke og handling og vandt 4-2 over FC Midtjylland. En underholdende første halvleg indeholdt hele fem mål. Mikael Anderson blev dobbelt målscorer for ulvene. 

Præcis som U19-mandskabet var det yngre U17-hold på besøg hos FC Nordsjælland. Farum-klubben lå på adenpladsen inden kampen, fem point foran ulvene. FCM’erne skulle derfor vinde kampen for at holde snor i nordsjællænderne.

Kampen startede med hjemmeholdet i teten, og det var også FCN der først fik netmaskerne til at blafre, da holdet kynisk bragte sig i front efter ti minutters spil. Det så i situationen ud som om, at målet skulle have været annulleret, men dommeren valgte at dømme mål.

Ulvene fik dog hurtigt svaret igen, da Mikael Anderson udlignede efter et straffespark blot fem minutter senere. Herefter troede man, at man lige kunne nå at puste ud, men hjemmeholdet svarede prompte igen ved at score til 2-1 i det 17. minut.  

FC Nordsjælland dominerede kampen og vandt flest dueller, men alligevel fik FCM’erne udlignet for anden gang, da Mikael Anderson igen tog sagen i egen hånd og gjorde det til 2-2 i det 22. minut.

I den følgende periode var det igen nordsjællænderne som var mest i teten. De boldspillende hjemmehold kreerede fine muligheder, og det belønnede sig i det 28. minut, da FC Nordsjælland bragte sig i front for tredje gang i kampen.

Målet var også det sidste i halvlegen, og stillingen var derefter underholdende 3-2 ved pausen.

FC Midtjylland besluttede sig i pausen for, at de ville komme ud med langt større pres og parathed. Fem minutter inde i anden halvleg fik hjemmeholdet dog sat endnu et mål i nettet, og så var det for alvor op ad bakke for gæsterne.

Holdet forsøgte at tilspille sig mulighederne, og havde generelt et større momentum i anden halvleg. Det lykkedes dog ikke at score yderligere, og derfor vandt FC Nordsjælland opgøret med 4-2.

Efter kampen var cheftræner Svend Graversen skuffet over specielt første halvleg.

- Vi er meget ærgerlige og utilfredse med første halvleg. Vi bliver kyst lidt, og de straffer os kynisk og effektivt. Vi møder desværre et bedre hold i dag, og de overmatcher os lidt. De vinder vist dueller, og det bliver afgørende for kampen, siger Svend Graversen.

Træneren er bedre tilfreds med anden halvdel af kampen, men mener at hjemmeholdet straffede FCM kynisk.

- Vi kommer bedre i gang med anden halvleg. Vi sidder mere på det, og vi har nogle gode perioder der. Vi vinder også flere dueller, men de får et tidligt mål på en personlig fejl, og så bliver det op ad bakke. Det er noget, som vi forhåbentlig lærer en masse af, siger Graversen.

FC Midtjylland røg dermed ud af den gode ubesejrede stime. Næste kamp for ulvene er på lørdag når FC København kigger forbi Ikast.

Kampfakta:
FC Nordsjælland U17 – FC Midtjylland U17 4-2

10’ 1-0 FC Nordsjælland
15’ 1-1 Mikael Anderson
17’ 2-1 FC Nordsjælland
22’ 2-2 Mikael Anderson
28’ 3-2 FC Nordsjælland
45’ 4-2 FC Nordsjælland