18.10.2014, 13:41 | Af: Administrator

U17 tilbage på sejrssporet

Efter tre kampe uden sejr kunne FCM U17 igen juble. Holdet leverede sæsonens hidtil bedste defensive indsats i 2-1 sejren over OB.

Tilskuerne til lørdagens U17 kamp gned sig i øjnene, efter at have overværet noget så sjældent som en halvleg uden scoringer - højst usædvanligt for et FCM-hold, der både er rækkens mest scorende hold, men også er det hold, der har lukket flest mål ind.

Det var nu ikke til at se, i de første fyrre minutter af kampen mod OB. FCM U17 havde et spilmæssigt overtag, men manglede den sidste præcision og kvalitet på OB's banehalvdel. Til gengæld så holdets defensiv bedre ud end længe, og gav kun gæsterne enkelte muligheder i kampens første halvdel.

Derfor var det måske ganske logisk, at kampens første mål faldt efter en standardsituation. OB forsvaret kunne ikke få Mads Olsens hjørnespark ud af feltet, og til sidst dumpede bolden ned hos Mads Vang, der sparkede FCM i front kort inde i anden halvleg.

Der gik dog ikke mere end et minut før udligningen var en realitet. FCM'erne tabte to dueller i sekvens ovre i venstresiden, og så kunne fynboerne vippe udligningen ind. Ikke overraskende var det OB's Oliver Lønfeldt der havde sidste fod på bolden - det var midtbanespillerens niende sæsonscoring.

Efter at have sundet sig i et par minutter, genvandt FCM'erne kontrollen med kampen, og da var spillet en time kombinerede Mads Olsen og Andreas Poulsen sig igennem OB-defensiven. Bolden endte hos Olsen, der behersket lagde den ind bag OB-keeperen.

Efterfølgende øgede ulvene trykket på gæsternes mål, og det blev til et par store chancer. Mads Vang (billedet) og Andreas Poulsen kom begge frem til friløbere, men den befriende 3-1 scoring undslap hjemmeholdet.

Derfor var det også med en vis uro, at holdet gik ind i slutminutterne, og OB kom da også frem til den nærmest obligatoriske mulighed. Heldigvis førte den ikke til mål, og så kunne FCM U17 fejre den første sejr siden holdet slog Randers med 4-3 i starten af september.

- Det var en fuldt fortjent sejr, selvom der sneg sig lidt for mange tekniske fejl ind i vores offensive spil. Til gengæld var det dejligt at se, hvor godt vi beskyttede vores eget mål. Der blev kommunikeret godt, og spillerne arbejdede sammen om at løse de defensive opgaver, sagde Svend Graversen efter kampen.

Der venter nu FCM U17 en svær udekamp mod FC Nordsjælland, der indtager ligaens andenplads. Kampen spilles på Farum Park kl. 15.15 lørdag den 25/10. Se de øvrige resultater og stillingen i U17 Ligaen her.

FC Midtjylland U17 - OB U17 2-1 (0-0)
46´ 1-0 Mads Vang
47' 1-1 Oliver Lønfeldt
59' 2-1 Mads Olsen (assist Andreas Poulsen)

Opstilling: Oliver Ottesen - Mads Friis, Nicolai Damkjær, Mathias Nors, Aksel Smidt Petersen (60' Andreas Jespersen) - Mads Olsen (70' Jonathan Christensen), Nikolaj Kirk, Mikael Anderson - Mads Carlson (41' Mikkel Jakobsen), Andreas Poulsen, Mads Vang