04.10.2014, 14:19 | Af: Administrator

U17: Vild deler med HB Køge

Det yngste talenthold fortsætter vekselvirkningen mellem brilliant spil og spektakulære fejl. Det gav en ny medrivende fodboldkamp.

Det går ikke stille for sig, når FCM U17 løber på banen. Holdets fem kampe havde budt på 32 scoringer, og da lørdagens kamp mod HB Køge var slut, havde målsnittet fået endnu et nøk opad.

I en ekstremt underholdende første halvleg var ulvene klart bedst, og tog føringen allerede efter fem minutter ved Mads Vang. Angriberen modtog bolden i dybden, fik pareret sin afslutning, men fulgte selv op på riposten.

Vangs scoring blev overgået fem minutter senere, da anfører Nikolaj Kirk fra tyve meters afstand tævede bolden op i krydset. Fem minutter senere reducerede HB Køge, da de erobrede bolden efter en dårlig tæmning i FCM-forsvaret.

FCM fik dog genetableret tomålsføringen lidt efter. Mikael Anderson kom igennem over højresiden og lagde bolden ind under mål, hvor Nikolaj Kirk igen stod klar, og scorede ved nærmeste stolpe.

Herefter havde FCM en stor mulighed for at lukke kampen. Hurtigt angrebsspil, gav en tre-mod-en situation i HB Køges forsvar, men koldblodigheden manglede. I stedet slog sjællænderne en kontra, der endte med at Mathias Nors kom til at lave selvmål, og så var det, der øjeblikke forinden havde lignet 4-1 forvandlet til 3-2.

Ulvene fortsatte dog ufortrødent, og fem minutter før halvlegsfløjtet gjorde Mads Carlson det til 4-2 efter godt samarbejde med Mads Vang.

Skader gav uro
Dermed var kursen udstukket mod tre point, men to skader i anden halvleg kom til at give FCM-problemer. Først måtte Mads Vang lade sig udskifte, og siden måtte Nikolaj Kirk også forlade slagmarken.

Det brød rytmen på FCM-holdet, og da HB Køge efter en time reducerede til 4-3, udviklede det sig til en regulær overlevelseskamp. Ulvene holdt stand ind til fem minutter før tid, hvor HB Køge fik udlignet. I den hektiske slutfase kunne gæsterne have taget alle tre point, men det samme kunne FCM U17, der kom frem til to store chancer i overtiden.

Svend Graversen var ærgerlig over den måde sejren gled hans hold af hænde:

- I store dele af kampen er der et fantastisk flow i vores spil, men igen laver vi de her fejl. Det er forkerte beslutninger, og manglende kvalitet på bolden i nogle afgørende situationer, og det giver dem to mål i en første halvleg, der helt tilhører os. Omvendt er det HB Køges fortjeneste, at de sidste tyve minutter kommer til at forme sig som ren overlevelse for os, sagde FCM-træneren.

FCM U17 spiller igen om en uge - lørdag 11/10 kl. 12.00 - hvor AaB besøger Wunderelf Arena.

FC Midtjylland U17 - HB Køge U17 4-4 (4-2)
5' 1-0 Mads Vang
10' 2-0 Nikolaj Kirk
15' 2-1 HB Køge
22' 3-1 Nikolaj Kirk
30' 3-2 Mathias Nors (selvmål)
35' 4-2 Mads Carlson
60' 4-3 HB Køge
75' 4-4 HB Køge

Opstilling: Oliver Ottesen - Mads Friis, Nicolai Damkjær, Mathias Nors, Aksel Smidt Petersen (41' Andreas Jespersen) - Mads Olsen, Nikolaj Kirk (61' Magnus [IFS]), Mikael Anderson - Mads Carlson, Andreas Poulsen, Mads Vang (45' Sebastian Hairing Lodahl)