18.10.2014, 16:21 | Af: Administrator

U19 vendte tilbage med manér

FCM U19 havde ikke spillet en ligakamp i over en måned, men formen fejlede intet mod OB, der blev sendt hjem med et 4-0 nederlag.

FCM virkede til at have masser af opsparet spillelyst, og satte sig som forventet på kampen fra start. Boldomgangen var god, og når bolden blev tabt, sørgede et godt genpres for, at den hurtigt var tilbage på midtjyske fødder.

Efter 18 minutter brød Anders Hagelskjær igennem i højre side. Inde i feltet ramte backens indlæg en OB-fod og strøg i nettet - selvmål og 1-0 til FCM U19.

Føringsmålet blev startskuddet til FCM U19's svageste periode i kampen - holdet begyndte at lave uprovokerede fejl, og for ofte blev bolden tabt på banens midte. Det gav omstillingsmuligheder for OB, og gæsterne kom også tæt på en udligning - blandt andet fik Rasmus Bach akkurat viftet en afslutning ud på opstanderen.

Oppede sig efter pausen
Perioden varede halvlegen ud, og i pausen gav Kenneth Andersen spillerne besked om at der skulle arbejdes hårdere, og holdet kom da, også klart bedre ud til anden halvleg - presset lå bedre, og generelt var der bare langt mere kvalitet, i de ting, ulvene foretog sig.

Efter 51. minutter førte spilovertaget til 2-0 målet. Razak stak bolden i dybden til Mikkel Duelund, der afdriblede OB-keeperen og trillede bolden i nettet. Kort efter var den samme konstellation på spil igen, da Razak sendte en præcis tværbold ind til Duelund, der dog måtte se sit forsøg afværget.

Få øjeblikke efter kom 3-0 målet dog. Mads Døhr Thychosen førte bolden frem i en omstilling og fandt Mikkel Frankoch centralt i banen. Frankoch holdt et øjeblik på bolden, inden han slog en flad bold i dybden til David, der satte turboen til og bragte FCM U19 yderligere foran.

Foran 3-0 havde ulvene kampen i deres hule hånd, og de kørte uden problemer sejren hjem. Tre minutter før tid lagde indskiftede Simon Sterring (billedet) bolden af til Frankoch, der satte punktum for opgøret ved at dreje bolden over i det lange hjørne fra 18-20 meters afstand.

- Det har været et irriterende langt afbræk, men spillerne har holdt sig godt i gang med landsholdsfodbold og kampe for reserveholdet, og jeg synes ikke pausen var en faktor i dag. Vi har en dårlig periode efter 1-0 målet, og er lidt heldige med ikke at blive straffet for det. Ser man bort fra det, giver vi ikke noget væk, og det var rart at holde nullet, sagde Kenneth Andersen efter kampen.

Med sejren fortrænger FCM U19 igen FC Nordsjælland fra ligaens dukseplads. De to hold, der begge er ubesejrede, tørner sammen næste lørdag i Farum i en direkte duel om at kunne kalde sig Danmarks pt. bedste u-hold. Se stilling og øvrige resultater fra U19 Ligaen her.

FC Midtjylland U19 - OB U19 4-0 (1-0)
18' 1-0 selvmål
51' 2-0 Mikkel Duelund (assist Razak Adebayo Odeyemi)
54' 3-0 Babajide David (assist Mikkel Frankoch)
87' 4-0 Mikkel Frankoch (assist Simon Sterring)

Opstilling: Rasmus Bach - Rasmus Nissen, Alexander Munksgaard, Rasmus Lauritsen, Anders Hagelskjær - Gloire Rutikanga (70' Alexander Nicolajsen), Mikkel Frankoch, Mikkel Duelund - Mads Døhr Thychosen (61' Simon Sterring), Babajide David (85' Jeppe Solgaard), Razak Adebayo Odeyemi