14.10.2014, 12:05 | Af: Administrator

Uheldige Sviatchenko skadet

Erik Sviatchenko blev skadet under gårdagens træning. En pause på fire til seks uger venter forsvarsprofilen.

Bedst som Erik Sviatchenko var på vej tilbage på det niveau, som i første halvdel af sidste sæson gjorde ham til en af Superligaens største profiler, er midterforsvareren blevet ramt af en skade.

Under en afslutning ved gårdagens træning mærkede den 23-årige midtstopper et smæld i låret, og efter en MR-scanning er der nu kommet klarhed over skadens omfang.

- Han har en delvist overrivning af en muskel i forlåret, og vi regner med, at det kommer til at kræve en pause på fire til seks uger, lyder vurdering fra fysioterapeut Nicklas Falkesgaard Pedersen.

Det ærgrer naturligvis forsvarsspilleren, som dog er optimistisk i forhold til en hurtig retur til grønsværen.

- Det er selvfølgelig ærgerligt, når jeg lige er kommet tilbage og fået overskud og føler, jeg er en del af det hele igen. Så på den måde kommer det ubelejligt. Men jeg håber kun, det er fire uger, og så når man ikke at miste så meget. Når man tidligere har været skadet, bliver man dygtigere til at genoptræne, og jeg er optimistisk og regner med, at jeg kommer hurtigt tilbage, siger Erik Sviatchenko, der glæder sig over, at der ikke er nogen sammenhæng mellem lårskaden og den ankelskade, som holdt ham ude i foråret.

Allerede inden for et par dage kan forsvarsdirigenten begynde genoptræningen, fortæller fysioterapeuten.

- Når blødningen har fortaget sig, kan han begynde genoptræningen, og så trapper vi stille og roligt op, så vi kan gøre musklen stærk igen, forklarer Nicklas Falkesgaard Pedersen.

Dermed er Sviatchenko ikke med i søndagens lokalopgør mod Silkeborg IF på MCH Arena.