15.10.2014, 09:29 | Af: Administrator

Ung forsvarstalent på kontrakt

Malte Kiilerich Hansen har fået en deltidskontakt og vil bruge det næste år til at kæmpe sig til en længere aftale.

Uenighed om en ny spilleroverenskomst gjorde, at Malte Kiilerich Hansen måtte vente lidt ekstra tid på at sætte sin underskrift på en ny aftale med FC Midtjylland. Men nu har den 18-årige forsvarsspiller sat sin autograf på en et-årig deltidsaftale.

Sidste sæsons årets spiller på U19-holdet er bevidst om, at der er hård konkurrence om pladserne i det midtjyske midterforsvar, men træningsmiljøet i klubben vægter højt, forklarer han.

- Jeg ved godt, at der er længere til spilletid her, end der vil være i en 1. divisionsklub, men jeg synes, at træningsmiljøet er stærkt. Jeg skal lægge på og lære af de andre. De har været i gamet i mange år, og dem kan jeg virkelig lære af.

- I første omgang er mit mål at spille mig tættere på holdet. Der er mange foran mig i køen, så det handler om at vise mig frem og vise, at jeg har noget at byde ind med, så jeg kan bevise over for trænerne, at de skal satse på mig i fremtiden, siger Malte Kiilerich Hansen.

Han har godt kunnet mærke, at træningsniveauet er steget efter sommeren.

- Man kunne godt mærke i de første træninger, at tempoet er højere, og tacklinger er hårdere, og jeg blev også skadet i en tackling i begyndelsen, så jeg har været lidt ramt af skader, men forhåbentlig er det snart overstået, siger forsvarsspillerne, der igen træner med. 

Han var dog endnu ikke klar til at komme i aktion i mandagens reserveholdskamp, men Reserveligaen bliver vigtig for den unge forsvarsspiller.

- Der møder vi andre superligaspillere, så det er en god måde at vise, at man kan være med på niveauet. Det er den vej, man skal vise frem. Det vil betyde meget, hvis jeg kan vise mig frem og gøre en forskel der. Målet er næste gang at få en fuldtidskontrakt og nogle flere år, så man har muligheden for at bide sig fast.

Som førsteårs U19-spiller tog Malte Kiilerich Hansen springet fra B1908 på Amager til FC Midtjylland. Det var ikke kun et geografisk stort spring - også spillemæssigt blev den unge midterforsvarer udfordret.

- I starten kunne man godt mærke, at det var noget andet, men jeg blev hurtigt tilvendt. Det gik ret smertefrit. Og heldigvis begyndte vi i sommerferien, så man kunne komme hjem og sove lidt efter den første træning. Jeg kunne godt mærke, at tempoet var højere, og det skulle jeg selvfølgelig vænne mig til i begyndelsen, siger Malte Kiilerich Hansen.

Derfor blev det første halve år brugt til at finde sig tilrette på den jyske hede, men herefter etablerede Kiilerich sig som en vigtig spiller i midterforsvaret, og som andenårs U19-spiller blev han anfører for talenterne.

Og det er da også nogle af de kvaliteter, som han sidste år viste på U19-mandskabet, som cheftræner Glen Riddersholm forventer at se i superligatruppen.

- Malte er placeringsstærk, forudseende og god med bolden og spillede en stor rolle på U19-holdet i sidste sæson. Han er en spiller, der kom sent til FC Midtjylland, og som på kort tid har taget store udviklingstrin, og derfor synes vi, at det er interessant at se, om han også kan tage det næste skridt og blive superligaspiller. Han er en spiller, som stadig har store skridt at tage, og det er det, han skal bruge kontrakten til, siger Glen Riddersholm.