02.10.2014, 06:56 | Af: Administrator

Venskab lægges på hylden for en stund

Fredag mødes Hobro og FC Midtjylland til en ægte topkamp i den danske Superliga. Kampen bliver samtidig et møde mellem venskaber på tværs af de to trupper, hvor Erik Sviatchenko blandt andet skal møde nogle af hans bedste venner. 

Rasmus Lynge Christensen, Jesper Bøge og Mads Hvilsom. Det er ikke så mærkeligt, hvis navnene giver genklang hos de midtjyske fans. De tre spillere har nemlig alle samme optrådt for FC Midtjyllands Superligahold, ligesom de alle er uddannet på Akademiet i Ikast.

Fredag aften møder de så deres gamle venner, når ulvene kommer til topkamp i Hobro. En af de FCM-spillere som har været tæt på Hobro-drengene er Erik Sviatchenko. Den snart 23-årige forsvarsspiller har tilbragt mange timer med 'Ralle, Bøge og Hvilo', og de er den dag i dag, fortsat rigtig gode venner. 

- Det betyder jo, at man kender hinanden både som spiller og som menneske. Jeg har været tæt på de her drenge, og vi har tilbragt meget tid sammen. Men når vi står på banen, så smider man venskabet på hylden for en stund, og så kan man genoptage det, når kampen er slut, siger Erik Sviatchenko til FCM TV, og fortæller samtidig at vennerne ikke vil blive skånet. 

- Jeg tror ikke det har en betydning for, at man går hårdere eller blidere til en modstander, fordi man kender ham godt. Man vil måske lige give det ekstra, for ikke at tabe en duel til dem.

De fire venner har da også opnået resultater sammen i FCM-tiden. Sammen med Jesper Bøge og Rasmus Lynge CHristensen vandt Sviatchenko nemlig U19-DM i 2009. Året efter blev succesen gentaget, denne gang var det dog også med Mads Hvilsom på holdet. 

Du kan se hele indslaget med viceanføren, hvor han blandt andet også fortæller om nogle af de mange gode stunder med vennerne på FCMTV her