01.11.2014, 09:15 | Af: Administrator

- Det var mit livs mulighed

FC Midtjylland har skrevet kontrakt med den 18-årige Babajide David. Kantspilleren kom fra Nigeria, og han har nu imponeret med sin fart og målfarlighed. Skiftet fra Afrika ændrede Davids liv totalt, og han er i dag taknemmelig for den chance, han fik.

Man har ofte kun én chance. I hvert fald en af de rigtig store. Sådan har det også været i Babajide Davids tilfælde. En tilværelse som en fattig nigeriansk knægt blev skiftet ud med FC Edebei, FC Midtjyllands samarbejdsklub i Nigeria. Her imponerede Babajide David så meget, at FC Midtjylland i januar hentede ham til Danmark, hvor han i første omgang skulle bevise sit værd på U19-holdet.

Det lykkedes for Babajide David, og han har i dag sikret sig en kontrakt hos superligaduksene, som gælder frem til udgangen af 2019. Kantspilleren selv er begejstret for, at det er lykkedes at blive hos FCM.

-Jeg er enormt glad for at få denne mulighed. Jeg har trænet hårdt for at bevise mit værd, og der er lang vej endnu. Mit første mål var at imponere nok til, at jeg skulle blive i klubben. Nu skal jeg tage det næste skridt, og det er at spille mig op på førsteholdet, siger Babajide David.

Tilværelsen er i den grad skiftet for unge Babajide David. Mange ting har været anderledes, og omvæltningen fra Nigeria til Danmark var stor. Det er dog en omvæltning, som David har gjort til en tilvænning, og på banen har han hurtigt fundet sig til rette.

- Det er et helt nyt liv at komme herop. Bare se på vejret, det er virkelig koldt i Danmark. I Nigeria er det jo meget varmt, så det skulle jeg lige vænne mig til. På banen er der også stor forskel, men jeg er ved at komme efter det, siger David, som fortæller at én mod én offensivt, hurtighed og målfarlighed er hans styrker.

- Jeg skal derimod arbejde hårdt på mine defensive færdigheder. Jeg skal lære at stå rigtigt og løbe lige godt begge veje. I Nigeria kunne de offensive spillere tit blive stående længere fremme på banen, imens forsvarsspillerne forsvarede. Det kan jeg ikke her, fortæller den driblestærke kantspiller.

Babajide David har vænnet sig til sit nye liv og den nye spillestil. Han husker tilbage på specielt én person, som har hjulpet ham med fodbolden.

- Jeg boede sammen med min far, og vi var fattige. Senere flyttede jeg hen til min bedstemor, og jeg kom så på FC Edebeis hold. Her hjalp vores træner Churchill mig rigtig meget. Han talte med spillerne, og vi trænede hårdt for at udvikle os. Han har betydet meget for mig og min udvikling, siger David, som har specielt én fodboldspiller, som han ser op til.

- Christiano Ronaldo er mit idol og et forbillede. Han er fantastisk. Min drøm er at spille i Manchester United eller Real Madrid, hvor han har spillet. På FCM’s hold kigger jeg meget på Sylvester Igboun og Pione Sisto. De spiller samme position som mig, og de gør det rigtig godt. Jeg vil rigtig gerne spille med dem en dag, siger kantspilleren.

U19-cheftræner hos FC Midtjylland Kenneth Andersen glæder sig over den unge nigerianers udvikling. Han tror på, at David kan gå hele vejen, hvis han fortsætter med at træne målrettet.

- David er en dygtig kantspiller, som er svær at holde for modstanderne, når han kommer i én mod én situationer. Han udvikler sig i det etablerede spil, hvor han træffer bedre beslutninger end tidligere. Han er samtidig meget hurtig, og han kan derfor gøre ondt på mange forsvarsspillere, siger Kenneth Andersen.

- Han har gode muligheder for at komme langt. Han skal lægge på rent taktisk, hvor han skal lære at placere sig rigtigt, og hvordan han sætter sig selv og medspillerne bedst muligt op. Det arbejder han også på at forbedre.

Også sportsdirektør Claus Steinlein ser et spændende potentiale i den unge kantspiller. Han mener, at han kan blive en profil på et fremtidigt FC Midtjylland-hold.

- David er et produkt af vores nigerianske akademi. Han har støt og roligt udviklet sig i den rigtige retning, siden han kom til Danmark. Han bliver en spændende spiller at følge i de kommende år, og fortsætter han sin gode udvikling, bliver han en profil på  kanten, som vi har set det med Sylvester og Rilwan, siger Claus Steinlein om den hurtige og driblestærke nigerianer.

FC Midtjylland og Babajide David har altså glæde af hinanden de næste knap fem sæsoner. I øjeblikket spiller kantspilleren fortsat kampe på ulvenes U19-hold.