26.11.2014, 09:32 | Af: Administrator

- Jeg lever for frivilligheden

Willy Bager holder tiårs jubilæum hos FC Midtjylland som frivillig. Ildsjælen yder en stor indsats omkring FCM’s hjemmekampe, hvor han sørger for ikke så lidt omkring MCH Arena. Glæden er hans motivation. 

FC Midtjylland hylder op til hjemmekampen mod FC Vestsjælland de frivillige tiårs jubilarer. FCM.dk vil i løbet af ugen bringe fire historier fra fire forskellige frivillige, som gang på gang yder en uvurderlig indsats for klubben.

Denne gang er det Willy Bager. Han har efterhånden stået der mange gange. Omkring og på MCH Arena i Herning for at deltage i afviklingen af en Superligakamp. Han har rundet et skarpt hjørne, da han i år fejrer tiårs jubilæum på stadion, men han har mod på meget mere frivilligt arbejde.

Hans fornemmeste opgave er, at få tingene til at spille. At bemande møllerne hvor der scannes billetter, parkeringspladserne og andre steder med kompetente folk. Folk som kan håndtere de situationer, som kan opstå i forbindelse med kampen.

At han startede som frivillig hos FC Midtjylland var en naturlig konsekvens af den store iver efter at arbejde med mennesker. Willy Bager er nemlig også en del af Boxens arrangementer, ligesom han i mange år har haft grøn koncert på sin liste. Selv føler han, at opgaverne passer ham godt.

- Jeg står jo også for alt hvad der hedder frivillig hjælper i Sunds IF, ligesom jeg har været mange andre steder. Så jeg nyder det meget. Det handler for mig om at finde de rigtige folk til de rigtige opgaver. Det er egentlig min vigtigste egenskab i projektet, fortæller Willy Bager selv.

- Jeg siger altid til de nye unge: Tag én person med, som i godt kan lide. Det er ligesom en god start, og så ved man da, at man arbejder sammen med nogle, som man kan lide at være sammen med. Så kommer sammenholdet med flokken ligeså stille og naturligt.

Willy Bager har altid været et sportsmenneske. Han går meget op i både fodbold og håndbold, og det var derfor naturligt for ham at være en del af FC Midtjylland. Han fortæller, at glæden hos de medvirkende er hans største motivation.

- Det bedste er, når man kan mærke den der specielle følelse hos folk, hvor man er en enhed. Hvor folk tænker: ”Vi har gjort det her sammen!”. Det er helt specielt. Jeg forsøger at give noget til andre, og samtidig får jeg helt sikkert en masse tilbage.

- Folk vokser som mennesker i deres opgaver. Det er jo fantastisk at se. Samtidig får man nogle helt særlige relationer, når man er sammen om de her ting. Folk bliver ligesom også venner og kammerater, udover at vi er kollegaer, siger Willy Bager om de sociale relationer.

Når Willy Bager kigger tilbage, så har han mange store arrangementer, kampe og set ups på CV’et. Skal han vælge en enkeltstående oplevelse fra FC Midtjylland, så er det åbningskampen på MCH Arena i 2004. En stor dag hvor det hele var nyt og overvældende.

- Det var noget særligt. Vi anede intet om, hvordan tingene skulle gøres, hvor tingene skulle stå eller hvordan vi skulle agere. Det har vi lært hen ad vejen, og jeg synes, at det fungerer rigtig godt nu. Vi bliver hele tiden bedre og klogere.

- Pokalfinalerne var også særlige. Hele arrangementet med alle de midtjyder, som vi fik med til Parken for at støtte holdet. Det var enormt flot, selvom vi desværre måtte vende slukørede hjem begge gange. Turen derover var nok sjovest, siger Willy Bager, som til dagligt arbejder på Herning produktionsskole på 27. år. Her er han værkstedsleder.

Sammen med de andre tiårs jubilarer vil Willy Bager bliver hyldet til kampen mod FC Vestsjælland på mandag. Kampen starter klokken 19.00 på MCH Arena.