24.11.2014, 15:16 | Af: Administrator

Ærgerlig afslutning for reserverne

I en målrig kamp tabte FCM II til SønderjyskE og missede dermed førstepladsen i Reserveligaens Pulje 2

FCM II havde allerede inden kampen kvalificeret sig til det stærkest besatte slutspil til forårssæsonen, men derfor ramte nederlaget alligevel A+ træner Lars Friis på den professionelle stolthed.

Ulvene fik ellers en god start på opgøret, og efter et kvarter bragte Rilwan (billedet) FCM II foran, da han udnyttede et fladt Musefiu-indlæg fra venstresiden. Tolv minutter senere fik Sønderjyske en gylden mulighed for at udligne, da dommeren dømte straffespark mod Rasmus Nissen for hånd på bolden i feltet. Bojan Golubovic sendte dog afslutningen over mål.

Det resultat så ud til at skulle holde halvlegen ud, men i det sidste minut af den ordinære spilletid gik Jeppe Solgaard i ryggen på Marvin Pourie, og så fik hjemmeholdet en ny chance fra ellevemeterpletten. Tyskeren eksekverede selv, og det gjorde han med succes.

Det var en skidt udgang på halvlegen for FCM II, og det blev værre endnu. Minuttet efter sprintede selv samme Pourie igennem i venstre side af FCM-forsvaret og lagde bolden forbi Heinze.

Målet betød at FCM skulle frem og jagte en scoring i anden halvleg, men 9 minutter efter pausen nettede SønderjyskE igen. Et indlæg fik lov til at svæve hele vejen igennem feltet, og ved bagstolpen dukkede en sønderjyde op og headede bolden i kassen.

Kampen levede dog fortsat i bedste velgående, og ti minutter efter bed FCM II tilbage. Mikkel Duelund og Paul Onuachu kombinerede fint, og til sidst spillede nigerianeren Tim Janssen fri til scoring.

FCM II pressede på for udligningen, og kom forsvindende tæt på, da Mikkel Duelund smækkede bolden mod overliggeren. Kort efter lykkedes det desværre SønderjyskE at score til 4-2 - markeringerne i FCM-forsvaret svigtede og hovedstødsstærke Golubovic kunne ugeneret pande bolden i nettet efter et hjørnespark, hvilket blev kampens sidste scoring.

God læring for de unge spillere
SønderjyskE mønstrede et stærk hold med spillere som Pourie, Henrik Hansen, Silas Songani og Nicolai Madsen, men Lars Friis ærgrede sig over den måde, kampen blev tabt på.

- Det er sådan en kamp, hvor vi ikke får gjort tingene helt færdige. Offensivt spillede vi ikke chancerne store nok, og der var for mange sekvenser, hvor vi ikke fik taget de nødvendige løb, og defensivt sidder vi ikke tæt nok på dem, fortalte Lars Friis.

- Eksempelvis opstår 3-1 målet fordi vi slipper presset på dem midt på banen, og så kan de sætte et godt angreb op - det er lang tid undervejs, og burde have været forhindret. Man er nødt til at følge modstanderne helt til dørs, og det var der nogle af de mere urutinerede spillere, der lærte på den hårde måde i dag, konstaterede A+ træneren.

Friis roste efter kampen Tim Janssen og Frederik Møller "for at knokle røven ud af bukserne" og Marco Larsen for at tage fra i nærkampene og yde en disciplineret indsats i det defensive arbejde. Femi fik en lille opmuntring oven på en skadesplaget efterårssæson, da han kom på banen  fra anden halvlegs start.

FCM II slutter dermed på andenpladsen i puljen bag Silkeborg, og kan se frem til et slutspil, hvor man matches mod de reservehold, der har klaret sig bedst i de øvrige puljer - det er FC København, FC Nordsjælland, AaB, Randers og altså Silkeborg.

SønderjyskE II - FC Midtjylland II 4-2 (2-1)
15' 0-1 Rilwan Hassan (assist Musefiu Ashiru)
45' 1-1 Marvin Pourie, strf.
45+ 2-1 Marvin Pourie
54' 3-1 ?
65' 3-2 Tim Janssen (assist Paul Onuachu)
79' 4-2 Bojan Golubovic

Opstilling: Lasse Heinze - Frederik Møller, Jeppe Solgaard, Rasmus Lauritsen (60' Alexander Munksgaard), Rasmus Nissen (79' Anders Hagelskjær) - Marco Larsen (70' Babajide David), Mikkel Duelund, Musefiu Ashiru (70' Alexander Nicolajsen), Rilwan Hassan (46' Oluwafemi Ajilore) - Tim Janssen - Paul Onuachu