06.11.2014, 14:08 | Af: Administrator

Akademiet tager til Brøndby

Det er traditionelt altid store kampe når FC Midtjylland og Brøndby IF mødes i ungdomsligaerne. U17-holdet skal finde spillet igen, imens U19-mandskabet skal holde afstand til forfølgerne. 

FC Midtjylland – Brøndby. Brøndby – FC Midtjylland. I dansk ungdomsfodbold er det et opgør, som altid får lidt ekstra opmærksomhed. I denne sæson skyldes det dog ikke tabellerne, som de står i skrivende stund.

Men selvom begge klubber har lavet svingende resultater i U17-ligaen, og Brøndby ligeså i U19-ligaen, så er det to storkampe der spilles, når FC Midtjylland lørdag gæster Brøndby i de to rækker. Masser af U-landsholdsspillere og rivaliseringen klubberne imellem gør nemlig, at det er en kamp som ingen af parterne vil gå tomhændet fra.

U17 skal nyde storkamp

U17-holdet er efter en fin periode kommet ned på jorden igen efter to tabte kampe mod FC Nordsjælland og FC København. En af holdets profiler Mikael Anderson fortæller, at holdet glæder sig ekstra meget til kampen mod Brøndby, som han betragter som en storkamp.

- Det er ganske enkelt de fedeste kampe i ligaen. Der er lidt mere på spil imod Brøndby, og vi glæder os rigtig meget til kampen. De har haft gode resultater på det seneste, så vi skal præstere godt, hvis vi skal vinde kampen, siger Mikael Anderson.

Den kreative offensivspiller fortæller samtidig, at Brøndby og FC Midtjylland på nogle områder minder om hinanden på banen.

- De vil gerne spille posession-fodbold, og vi kan jo også godt lide at have bolden. Vi er nok mere direkte end dem. Deres styrke ligger helt sikkert i deres offensiv, så vi skal forsøge at lukke ned for dem. Omvendt kunne der godt ligge nogle muligheder den anden vej for os, siger Anderson.

Om U17-holdet får endnu en målrig kamp, får vi at se på lørdag i Brøndby, når kampen starter klokken 15.15.

U19 tager favoritrollen

For de ældste akademi-spilleres vedkommende er man som få hold favoritter, når man lørdag gæster den københavnske vestegn. Ubesejret i sæsonens første otte kampe og hele 31 scoringer er det blevet til for ligaens førerhold.

U19-holdets anfører Jonas Gemmer ser frem til mødet med de blå/gule, og erkender at FCM’erne må tage favoritværdigheden til kampen.

- Jeg forventer, at vi dominerer kampen, ligesom vi har gjort i langt de fleste tilfælde. Men Brøndby er altid stærke, og de har specielt nogle offensive spillere, som kan være farlige for alle hold. Så selvom vi er klare favoritter, skal vi gå ydmygt ind til kampen, siger Gemmer.

Kaptajnen er samtidig klar over, hvad der har bragt holdet til den gode position i rækken. Og han mener, at det er samme dyder, som skal findes frem til lørdagens dyst.

- Vi har fungeret som et hold, og vi har kæmpet for hinanden på hele banen. Vi har også været stærke fysisk, og det skal vi også slå Brøndby på. Derudover skal vi kræve det, som vi ved, at vi kan kræve af hinanden. Så vinder vi også, siger Jonas Gemmer.

U19-holdets kamp spilles umiddelbart før U17-kampen. Det er klokken 13.00 på Brøndbys anlæg.