19.11.2014, 13:44 | Af: Administrator

Banggaard glad for U21-startdebut

Patrick Banggaard fejrede sin startdebut på det danske U21-landshold med et clean sheet og en flot præstation.

Der er kampe, man husker bedre end andre. Og det danske U21-landsholds kamp mod Italien i mandags på det næsten udsolgte XXI Settembre - Franco Salerno stadion vil sandsynligvis altid stå klart i erindringen hos Patrick Banggaard.

For FC Midtjyllands 20-årige forsvarstalent havde nemlig kæmpet sig til den første startplads på det danske U21-landhold. Og startdebuten blev krydret med en 1-0-sejr over Italien, der lige som Danmark er kvalificeret til sommers EM-slutrunde.

- Det var dejligt at være i startopstillingen. Det er noget, jeg har set frem til og længe har håbet skulle ske. Jeg har været med nogle gange, hvor det ikke er blevet til spilletid, så det var dejligt at få sin første start, siger Patrick Banggaard.

Print-Selv-Billetter: FC MIDTJYLLAND - AAB SØNDAG D. 23. NOV. KL. 19.00 - KØB BILLETTER HER >>

Sammen med Aston Villas Jores Okore holdt Banggaard de italienske spillere fra scoringer, og forsvarsspilleren fik sat et fint aftryk på opgøret.

- Kampen gik godt for midt vedkommende. Vores træninger har mest fokuseret på selve kampene, så det er mest der, man har haft mulighed for at vise sig frem, og det lykkedes fint, siger Patrick Banggaard, der i talenternes første kamp mod Tjekkiet fik de sidste 20 minutter på banen.

Til sommer venter der de danske U21-drenge en EM-slutrunde i Tjekkiet, og Patrick Banggaard, der har deltaget ved både EM og VM som U17-spiller, håber at blive en del af den danske trup, som Jess Thorup udtager.

- Det er klart, man håber at komme med, og det er da også et mål for mig. Men der er mange gode spillere om buddet, så det handler om at præstere og så håbe, at han kigger ens vej, siger Banggaard.

- Det afhænger af, hvordan han sætter truppen sammen, men lige nu synes jeg, at mulighederne for at komme med er gode, og kan jeg fortsætte med at præstere, så håber jeg at komme med. Det vil betydet meget. Det er noget af det største, man kan opleve som U21-spiller, siger Patrick Banggaard.

Midterforsvareren er noteret fire U21-landskampe. I alt har han repræsenteret Danmark 39 gange på diverse ungdomslandshold.

Se højdepunkter fra 1-0-sejren her.