07.11.2014, 19:30 | Af: Administrator

FCM TV: Endnu en 2-1-sejr over Silkeborg

FC Midtjylland udbyggede forspringet i Superligaen, da holdet med en 2-1-sejr i Silkeborg sled sig til de tre point. Petter Andersson og Pione Sisto scorede målene for ulvene. 

Det var top mod bund da Silkeborg tog imod superligaduksen i fredagens Superligakamp. For FC Midtjylland var der tre nye mand i startopstillingen. Tim Sparv, Marco Larsen og Kristoffer Olsson var med fra start i forhold til seneste kamp. Sidstnævnte fik i øvrigt sin Superliga startdebut.

Silkeborg stillede op i sin vanlige 3-5-2 opstilling, og her var i øvrigt tre tidligere FCM-Akademispillere i startopstillingen. Nicolaj Ritter, Sune Killerich og Adeola Runsewe har nemlig alle taget turen fra Akademiet og senere videre til Silkeborg.

Kampen startede i et roligt tempo, hvor begge hold skulle se hinanden an. I det femte minut blev Silkeborgs Runsewe nedlagt på kanten af feltet, men frisparket blev afværget af Jim Larsen.

FC Midtjylland satte sig langsomt på opgøret, og efter 17 minutter kom føringsmålet. Kristoffer Olsson slog et hjørnespark ind i feltet, og på en returbold imellem venner og fjender dukkede Petter Andersson op. Her sparkede han føringen i nettet til stor jubel for de mange medrejsende FCM-fans.

Det var småt med højdepunkter i resten af halvlegen, hvor FC Midtjylland var toneangivende med bolden, imens Silkeborg lurede på omstillinger. Efter 34 minutter måtte FC Midtjyllands anfører Kristian Bach Bak lade sig udskifte med en skade. Ind kom André Rømer imens Petter Andersson for første gang fik ulveanførerbindet om armen.

Udover et par sporadiske forsøg, flest fra FC Midtjylland, var det en kontrolleret halvleg, og pausestillingen var derfor 1-0 til gæsterne.

Anden halvleg startede med et Silkeborg-hold som var mere på bolden. De helt store chancer udeblev dog i halvlegens begyndelse. Efter ti minutter kunne FC Midtjylland have bragt sig yderligere i front, da Petter Andersson gav Morten ’Duncan’ en friløber. Silkeborgs målmand Thomas Nørgaard kom dog godt ud af målet og afværgede forsøget.

Så ville Silkeborg også lege med, og Adeola Runsewe forsøgte sig med et godt lagskud, som gik snært forbi gæsternes mål. Øjeblikket efter troede man, at det blev 2-0 til FCM, da Kristoffer Olsson lagde bolden af til en fri Pione Sisto. Afslutningen blev sendt i nettet, men linjedommeren vinkede for offside.

I det 67. minut fik ’Duncan’ endnu en god mulighed, da Petter Andersson flot spillede ham fri i feltet. Angriberen fik dog ikke ordentligt ramt på bolden.

Emil Scheel var i anden halvleg farligste mand for hjemmeholdet. Han testede i to omgange Jakob Haugaard i FCM-buret, men begge gange vandt keeperen den duel. I det 86. minut kom så forløsningen, da Petter Andersson smart fandt Marcos Ureña i dybden. Ureña kiggede op og lagde bolden skråt tilbage. Her stod Pione Sisto klar, og han sparkede ulvene på 2-0.

Silkeborg fik skabt spænding i opgøret, da Nicolaj Agger i det 89. minut reducerede med en afslutning fra tæt hold. Mere skete der dog ikke i opgøret, og FC Midtjylland kunne derfor fejre endnu en 2-1-sejr over lokalrivalerne fra Silkeborg.

FCM-holdet oplevede kampen igennem stor opbakning fra de medlevende ulvefans. En flot vokal præstation af de medrejsende fans fra Heden.

Kampfakta:

Silkeborg IF – FC Midtjylland 1-2 (0-1)

17'  0-1 Petter Andersson
86'  0-2 Pione Sisto
89'  1-2 Nicolaj Agger

 Start-11 FCM: Jakob HaugaardKristian Bach Bak(45’ André Rømer), Jim LarsenPatrick BanggaardJesper LauridsenTim SparvPetter AnderssonMarco Larsen(61’ Izunna Uzochukwu) ,Pione SistoKristoffer Olsson(78’ Marcos Ureña), Morten 'Duncan' Rasmussen.

Gule kort:

22’ Sune Killerich, Silkeborg
45’ Petter Andersson, FCM
47’ Patrick Banggard, FCM
81’ André Rømer, FCM
90’ Emil Scheel, Silkeborg