08.11.2014, 16:16 | Af: Administrator

Første udesejr til U17

Det yngste akademihold hentede sæsonens første point på fremmed græs, da Brøndby blev besejret med 2-1.

FCM U17 lagde ud med brask og bram i Brøndby, selv om holdet måtte undvære sin mest scorende spiller. Mikael Anderson havde pådraget sig et trælår i torsdagens træning, og startede derfor opgøret på bænken.

Herfra kunne han se sine holdkammerater sætte sig på opgøret - ulvene tilspillede sig en stribe gode muligheder ved Mads Vang, Mikkel Jakobsen og Nikolaj Kirk i kampens første halve time. Det var også fuldt fortjent at holdet efter tyve minutter bragte sig i front - et fint opspil endt med en stikning i dybden til Mikkel Jakobsen, der blev nedlagt i feltet.

Hvervet som straffesparksskytte tilfaldt Nikolaj Kirk, der løb til bolden med bevidstheden om, at han blev fulgt af et kamerahold fra TV2 Sporten! Anføreren holdt dog hovedet koldt, og bragte sit hold i front - TV2 var i færd med at lave et portræt af u-landsholdsspilleren, og var derfor med på sidelinjen under opgøret.

<<<SE INDSLAGET MED KIRK HER>>>

På dette tidspunkt, tegnede alt lyst for ulvene, men fem minutter før pausen blev holdet ramt af et af de koncentrationssvigt, der ofte har været til at afspore FCM-toget. Et boldtab på midten resulterede i et hjørnespark til Brøndby, der i første omgang blev clearet til et nyt hjørnespark. Anden gang fik FCM-forsvaret ikke clearet nedfaldsbolden, og så kunne en Brøndby-spiller udligne.

Scoringen rystede FCM U17, og Brøndby overtog initiativet i halvlegens slutning. Værterne kom også bedst ud til anden halvleg, og pressede på for føringsmålet.

Det udeblev, og så fik FCM U17 arbejdet sig tilbage i kampen. Holdet begyndte igen at sætte Brøndby under pres, og fik sat holdets hurtige spillere i scene.

Efter en time brød Mads Olsen de blå-gules opspil midt på banen. Da han blev mødt af Brøndby-bagkæden slap han bolden til Mads Vang, der i medløb chippede bolden over værternes målmand og i nettet.

Symptomatisk for FCM U17's sæson, kom Brøndby frem til en stor chance mindre end et minut efter Vangs føringmål, men denne gang tilsmilede heldet ulvene, der slap med skrækken.

Brøndby havde bolden mest i slutfasen, men FCM-forsvaret stod godt, og så kunne holdet juble over sæsonens første udesejr.

- Vi vil gerne have truet dem lidt mere efter 2-1 målet, men ellers er vi meget tilfredse med præstationen. Vi viser god moral, og er selvfølgelig sindssygt glade for at have hentet den første udebanesejr, erklærede Svend Graversen efter kampen.

FCM U17 spiller igen mandag d. 17. november, hvor holdet tager imod AC Horsens. Se stilling og øvrige resultater fra U17 Ligaen her.

Brøndby IF U17 - FC Midtjylland U17 1-2 (1-1)
20' 0-1 Nikolaj Kirk, strf.
35' 1-1 Karl Dines Appelt
60' 1-2 Mads Vang (assist Mads Olsen)

Opstilling: Oliver Ottesen - Malte Jürgensen, Mads Friis, Nicolai Damkjær, Mathias Nors - Mads Olsen, Nikolaj Kirk, Mikkel Jakobsen (50' Mikael Anderson) - Mads Carlson (55' Sebastian Hairing Lodahl), Andreas Poulsen (70' Andreas Jespersen), Mads Vang